Beslenme Dostu Okullara sertifika

“Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında Solaklı Fen Lisesi, Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, Eskipazar İlkokulu ve Eskipazar Ortaokulu’na sertifika verildi.

Beslenme Dostu Okullara sertifika

29.09.2010 tarih ve 27714 sayılı Resmi Gazete ’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında; “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

 

Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives- Beslenme Dostu Okul Girişimi” Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır.

 

Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve/veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır.

 

Bu kapsamda Of’taki okullarda da proje uygulanarak “Beslenme Dostu Okul” unvanı kazanan okullara sertifikaları verildi. İl Sağlık Müdürlüğü komisyonunca "Beslenme Dostu Okul" projesinde başarılı Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı; Solaklı Fen Lisesi, Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, Eskipazar İlkokulu, Eskipazar Ortaokulu müdürlerine Trabzon Halk Sağlığı Hizmetleri başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Sayın, Sağlığın Korunması ve Kanser Birimi Dr. Gülşah Aşık Aydın, Dr. Emine Günal, Diyetisyen Dilek Kaya’nın katılımlarıyla sertifikaları törenle verildi.

 

Of İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir törende yaptığı konuşmada; “Sağlıklı bir hayat için dengeli beslenme önemlidir. Bu nedenle bizler “Beslenme Dostu Okul” Projesini çok önemsiyoruz. Projeyi okullarında başarılı bir şekilde uygulayan okullarımızı ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah diğer tüm okullarımızda gerekli çalışmalarını yaparak hepsi birer “Beslenme Dostu Okul” olacaklar. Sağlık İl Müdürlüğümüzden gelip okullarımıza sertifikalarını veren görevlilerimize de hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24