Belediye Meclisi’nden Barış Pınarı Harekatı’na destek

Of Belediye Meclisi, düzenlediği Olağanüstü Meclis toplantısı ile ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için Kahraman Ordumuzun Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı'na tam destek verdi.

Belediye Meclisi’nden Barış Pınarı Harekatı’na destek

Of Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de sürdürülen “Barış Pınarı Harekâtı”na destek vermek için bir araya geldi.

 

Harekata destek vermek amacıyla düzenlenen Olağanüstü Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu başkanlığında icra edildi.

 

Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen  toplantıda konuşan Başkan Sarıalioğlu; "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bugün, Barış Pınarı Harekatı'na destek gündemi ile Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısını icra ediyoruz. Şanlı ordumuzun, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na olan destek bildirisini ve huzur haklarının Mehmetçik Vakfına bağışlanmasını Belediye Meclisinde oybirliğiyle kabul ettik. Destek ve dualarımız Mehmetçiğimiz İçin. Allah, Peygamber Ocağının Neferlerini Korusun ve Muzaffer Eylesin. Meclis üyelerimize ve daire amirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz'ın katıldığı toplantıda harekâta destek bildirisini, belediye meclis üyeleri adına Mehmet Öztürk okudu.

 

BARIŞ PINARI HAREKATINI DESTEKLİYORUZ  

Devletimizin güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Mehmet Öztürk, "Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır" dedi.

 

Suriye'de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşandığını söyleyen Öztürk, "Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.

 

Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır" dedi.

 

Mehmet Öztürk şunları söyledi: "Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler.

 

Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir.

 

HEREKATIN AMACI TERÖRİSTLERİ TEMİZLEMEK

Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ=PKK=PYD=YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyeli'nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Of Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Of Belediye Meclisimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin her zaman yanındadır."

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24