Başkan Sarıalioğlu, Yurt Öğrencileriyle buluştu

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Of Öğrenci Yurdu öğrencileri ile bir araya geldi.

Başkan Sarıalioğlu, Yurt Öğrencileriyle buluştu

Of Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’nde kalan üniversite öğrencilerine “kariyer” semineri verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne bağlı Of Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere yönelik “Kariyer Planlaması” konulu seminer düzenlendi.

 

Of Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Ali Tarakçı Seminerde öğrencilerin öğrencilik hayatlarında ne iş yapması gerektiğini kendilerinin belirleyici olmasını aile ve çevre baskısından uzak ömrü boyunca huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için kendi geleceğini kendisi planlaması özgürce ifade etmeleri konusunda bilgiler verdi.

 

Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda öğrenciler kariyer edinme başarısı ve merak ettikleri konular hakkında Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile sohbet etme imkanı buldular. Başkan Sarıalioğlu, “Bu seminere davet edildiğimde çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Sizlerle beraber olmak, aynı havayı teneffüs etmek, öğrencilik yıllarımı anımsamış olmaktan büyük memnuniyet duydum ve açıkçası birazda duygulandım. Ben, bağlı olduğunuz Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat-Mühendislik Fakültesinden, İnşaat Mühendisliği bölümünden 1991 yılında mezun olup daha sonra iş hayatına başladım. 1993 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş.’de çalışmaya hayatına başladım. 1995 yılında Of Belediyesi’ne geçiş yaparak. Fen İşleri birimindeki 18 yıllık görev süresinin ardından 2013 yılı Aralık ayında başında istifa ederek 30 Mart seçimlerine aday oldum. Halkımızın oylarıyla Belediye Başkanı oldum. Gelecekle olan planlamalarda kariyer ile ilgili planlamalarda benim tavsiyelerim bunlar olacaktır. Hangi bölümden mezun olursanız olun kendi katma değerinizi artırın. Biraz yabancı diliniz varsa bir 6 ay kursa gidin yabancı dilinizi geliştirin, ama muhakkak bir tane yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Bu size hayatınız boyunca muhakkak lazım olacaktır. Özel Sektörde de kamu da çalışsanız yabancı dil mutlaka şart. Artı diyelim ki İnşaat Mühendisliği bölümü okudunuz fırsat bulabiliyorsanız 4 aylık bir muhasebe kursana gidin ve bu konuda sertifikasını alın. Bu bundan sonra bununla beraber ikinci planda benim en çok önemsediğim bilişim yani iyi bir derecede bilgisayar kullanmak ve bilmek. Hepsinden en önemli başarılı olabilmek için yaptığımız işin muhakkak sevmemiz gerekiyor. Eğer yaptığınız işi sevmiyorsanız ister yabancı diliniz çok iyi olsun, ister bilgisayarınızda iyi olsun, altınıza son model araba da verseler, lojmanda verseler yaptığınız işi sevmiyorsanız bence başarılı olmanız çok zor. En önemlisi yaptığınız işi seviyorsanız başarılı olabilirsiniz” dedi.

 

Seminerin sonunda Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu öğrencilerinin sorularını cevapladı.

 

Eğitim semineri soru cevap kısmıyla tamamlanırken öğrenciler seminerin kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirttiler.

 

Seminere Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Ali Tarakçı, yurt idarecileri ve öğrenciler katıldı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24