Başkan Saral Belçika’da hemşerileriyle buluştu

Belçika Trabzonlular Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği Açık Hava Festivaline katılan Of belediye Başkanı Murat Saral’a Dernek Yönetimi tarafından onur plaketi takdim edildi.

Başkan Saral Belçika’da hemşerileriyle buluştu

Belçika Trabzonlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Açık Hava Festivali Charleroi kentinin Monsou Parkında yapıldı. 

 

Festivalin yapılış amacının Karadeniz'in ve Trabzon'un Kültürü dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Adnan Demir; “Karadeniz’in Müziğini, Folklorunu, Hamsi Tavasını, Akçaabat Köftesini, Dönerini, Mısır Ekmeğini, Kayganasını ve Hamsiköy Sütlacını Avrupa’daki hemşerilerimizin ayağına getiriyoruz ve onlara doyumsuz bir gün sunuyoruz” dedi.

 

Şenliğe katılan vatandaşlar, Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinin yanı sıra Karadeniz Türküleri ve horona doydular.

 

Dernek Başkanı Adnan Demir ile yöneticiler Mustafa Taşdemir, Şadan Yılmaz ve Salih Atasever, şenliğe katılan başkan Saral ve diğer davetlilere birer plaket takdim ettiler.

 

Şenliğe Türkiye’den Trabzonspor’un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor’un yeni yöneticilerinden Oflu İşadamı Murat Türköz, Of Belediye Başkanı Murat Saral ve Trabzonlu işadamları katılırken, Belçika’dan ise Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Saint-Josse Belediye Başkanı ve Eski Bakan Emir Kır, Farciennes Belediye Başkanı Hugues BAYET, Farciennes Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Demir, Charleroi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Kılıç, Meclis Üyesi Mahmut Doğru, Houthalen Belediye Başkan Yardımcısı Göksal Kanlı, La Louviere Center Kulübü Başkanı Murat Tacal ve Kanal Avrupa Sahibi Ali Paşa katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24