Başkan Muratoğlu’ndan engellilerin sorunlarına çözüm önerisi

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşların sorunları dile getirerek çözüm önerisi sundu.

Başkan Muratoğlu’ndan engellilerin sorunlarına çözüm önerisi

İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu yaptığı yazılı açıklamada "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birisi, engelli vatandaşlarına sağladığı refah düzeyidir. Engelli vatandaşlarımızın her birine mutlu, huzurlu ve güvenli bir hayat diliyor 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ DOSTU AİLE-EVLENDİRME

POLİTİKALARI GELİŞTİRİLMELİDİR

Yaptığı açıklamada engelli vatandaşların bazı sorunlarına değinen Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, "Maalesef sadece çeşitli eğitimlerle yönetilen, az da olsa işe alınan engelli vatandaşlarımıza işe alımda uygulanan rasyonel olmayan kriterler ve yeterliliğine bakılmaksızın engellilerin düşük profilli işlere layık görülmeleri başlıca sorunlardandır. Unutmamak gerekir ki her bir vatandaş engelli adayıdır. Bu münasebetle engelli vatandaşlarla ilgili ayrıntılı istatistikler tutulmalı ve gelişmeler takip edilmelidir. Evlenmek isteyen yetişkin engellilerin, yuva kurmalarına yönelik engelli dostu aile-evlendirme politikaları geliştirilmelidir." dedi.

İŞ-KUR ÇATISI ALTINDA ÖZEL MESLEK EĞİTİM

KURUMLARI OLUŞTURULMALIDIR

Muratoğlu, "Saadet Partisi Olarak her daim engellileri toplumun birer parçası görmüş ve parti olarak sürekli bu konuda araştırmalar yapan teşkilat olmuşuz. Parti olarak ‘Engelliler Koordinasyon Başkanlığı’ birimimiz altında alanında profesyonelce çalışan, projeler üreten, sorunları ortaya koyup çözüm önerileri üreten bir teşkilatız.” diyerek şu öneride bulundu:

“İşgücü niteliği taşıyan engelli bireylere yönelik mesleki rehabilitasyon faaliyetleri güçlendirilmeli ve bununla ilgili olarak İş-Kur çatısı altında özel meslek eğitim kurumları oluşturulmalıdır. 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde engelli bireylerin çalıştırılması teşvik edilmelidir. Kamudaki kota artırılmalı ve tamamına atama yapılmalıdır. Engelli işgücüne, talep üzerine ‘ev ortamında çalışma’ gibi alternatif istihdam imkânları sağlanmalı kendilerine uygun iş imkânları sunulmalıdır. Engelli çocuğa sahip ailelere, engel düzeyine göre aile yardımı sağlanmalıdır." diyerek dünyada yaşayan tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tebrik etti.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 02:55

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24