Başkan Gümrükçüoğlu kar mücadele ekipleriyle

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ortahisar Deliklitaş Teknik Hizmetleri Biriminde kurulan Karla Mücadele Merkezini ziyaret ederek çalışanlara tatlı ikram etti.

Başkan Gümrükçüoğlu kar mücadele ekipleriyle

Trabzon’da 2 Ocak Cumartesi gününe kadar yoğun kar yağışı beklendiğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, karla mücadelede ekiplerin özelikle yüksek kesimlerde kapanan yolları açmak için gece gündüz mücadele verdiklerini söyledi.

 

Genel Sekreter Davut Çakır, Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile çalışanlarla bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışan personeline teşekkür ederek, “Allah hepinizden razı olsun. Allah hepinizi kazadan beladan korusun. Önce can güvenliğinizi sağlama adına öncelikli olarak gerekli tedbirleri almalısınız” ifadelerini kullandı.

 

Karla mücadele için tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kar temizleme çalışmalarında öncelikli olarak bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri, hastane yolları, güvenlikle ilgili kurumların yolları, insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenci yurdu, huzurevi gibi alanların yolları, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalmasının sağlanması amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca, vatandaşlardan karlı havalarda toplu taşıma araçlarını kullanmalarını; kendi araçları ile trafiğe çıkmamalarını, zorunlu durumlarda çıkanların ise araçlarına zincir takmalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi. Gümrükçüoğlu kronik rahatsızlığı olan vatandaşların da hava kirliliğinin biraz daha fazla olabileceği bu günlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını istedi.

 

Karla mücadele gece gündüz sürdürülüyor; mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Şehrin yüksek yerlerinde kar temizleme çalışmaları gece de devam etti. Büyükşehir ekipleri buzlanmaya karşı yollara tuz ve solüsyon serdi. Büyükşehir ekipleri Kayabaşı Yaylası’nda araba içerisinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Ekipler ayrıca Şalpazarı Dereköy’de yaşlı bir hastayı hastaneye yetiştirmek için kapalı olan yolu ivedilikle açarak hastayı ambulansla hastaneye yetiştirdi.

 

Öte yandan şehrin yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle 191 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı yolları açmak için çalışmalarını yoğun olarak sürdüren ekipler bugün içerisinde bu yolların büyük bir kısmının ulaşıma açılacağını kaydettiler. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24