Başarıya kilitlenmiş okul Solaklı Fen Lisesi

Of’un hem ilk Anadolu Öğretmen Lisesi, hem de ilk Fen Lisesi olma özelliği taşıyan okulu Solaklı Fen Lisesi, ikinci yılında aldığı 493 puanlı öğrencilerle Of’un eğitim başarını tavan yaptırmaya hazırlanıyor.

Başarıya kilitlenmiş okul Solaklı Fen Lisesi

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu“Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Solaklı Fen Lisesi’ni tanıtıyoruz.

 

Solaklı Fen Lisesi, Taşhanpazarı merkezde yapılan yeni binada 2011-2012 Eğitim Öğretim sezonunda Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitim-öğretime başladı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen okul, 2016-17 eğitim-öğretim yılında ise Fen Lisesi statünse dönüştürülerek Of’un ilk Fen Lisesi olarak Of Solaklı Fen Lisesi adını almıştır.

 

İlk mezunlarını Öğretmen Lisesi olarak verdi

2014-2015 sezonu sonunda Öğretmen Lisesi olarak ilk mezunlarını veren Solaklı Anadolu Öğretmen Lisesi, 2015-2016 sezonunda verdiği 2.dönem mezunları ile Öğretmen Lisesi bölümünü kapattı.

 

3. ve 4.sınıflar Anadolu Lisesi

2013-2014 sezonunda Anadolu Lisesi olarak ilk öğrencilerini alan Anadolu Lisesi bölümü ilk mezunlarını geçen yıl verdi. Bu sezon 3. ve 4 sınıflar olarak eğitime devam eden Solaklı Anadolu Lisesi bölümü ise bu yıl ve gelecek yıl vereceği mezunlarla Anadolu Lisesi bölümü öğrencilerini de mezun ederek tamamen Fen Lisesi’ne dönüşecek.

 

Bu sezon 493 puanla öğrenci aldı

Fen Lisesi olduğu ilk yıl olan 2016-2017 sezonunda 431 taban, 485 tavan puan olmak üzere toplam 120 öğrenci alan Solaklı Fen Lisesi, 2017-18 eğitim-öğretim döneminde bu sezon başında ise taban puan 461 tavan puan 493 ile 90 öğrenci alarak eğitime başladı.

 

Gerek ülkemizin değişik illerinden, gerek Trabzon’un ilçelerinden, gerekse Of’un Merkezi ve mahallelerinden öğrencileri olan okulda pansiyonda kalmayan öğrenciler Servislerle taşınmaktadır.  Okulun öğrenci mevcudu bu yıl itibariyle toplam 405 olan Solaklı Fen Lise’nin öğretmen sayısı ise 30’dur. Bunların yanında okulda; 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 1 memur ve 12 hizmetli eleman görev yapmaktadır. Of’un çeşitli Mahallelerinden okula gelen 166 öğrenci 9 servisle okula taşınmaktadır.

 

Okulun Fiziki Yapısı ve Konumu

İl merkezine 63 km, ilçe merkezine 13 km uzaklıkta olan Solaklı Fen Lisesi 3 ana binadan oluşmaktadır. Okulun kuzey tarafında öğrencilerin yemek ve barınma ihtiyacını karşılayan 300 kişilik pansiyon bulunmaktadır. Pansiyonda kız ve erkek öğrencilerin girişleri farklı olup, iki bölüm de akşam yemeğinden sonra “Belletici Öğretmenler” nezaretinde öğrenciler etüt yapmaktadır. Okulda bulunan ve okulun görevli aşçıları tarafından hazırlanan yemekler sayesinde öğrenciler adeta evde yemek keyfi yaşıyor. Öğrenciler yemeklerini porselen tabaklarda yemektedir. Okulun Güney tarafında ise Beden Eğitimi Derslerinin işlendiği, ders saatleri dışında ve hafta sonu öğrencilerin vakit geçirebildiği spor salonu bulunmaktadır. 24 derslikli olan okulda; Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Kurulumu Kütüphane, kız ve erkek mescidi, toplantı salonu ve idari birilerden oluşmaktadır. Bunların haricinde 14 daireli öğretmen lojmanı, okul kantini ve 7/24 saat okulda bulunan öğrencilerin acil durumlarında ve sosyal-sportif müsabakalara gitmesi için okul aracı mevcuttur.  Özel Güvenlikçinin yanında 56 kamera ile birlikte 7/24 saat anlayışıyla okul ve pansiyon gözetim altına alınmış.

 

Kısa sürede büyük başarılar elde edilmiş

Of Solaklı Fen Lisesi yeni bir okul olmasına rağmen çeşitli alanlarda kısa sürede önemli başarılara imza atmayı başardı. Bu başarılardan bazıları; 2016-17 LYS sınavında Coğrafya alanında Türkiye 4’üncüsü,  Türk Dili ve Edebiyatı alanında Türkiye 55’incisi olmayı başardı. Trabzon’da yapılan ve 555 öğrencinin katıldığı il geneli kitap okuma yarışmasında il 3’üncüsü oldu. Ülkemiz için hain bir darbe girişimi olan 15 Temmuz’a özel olarak hazırlanan 15 Temmuz Temalı Kompozisyon yarışmasında Solaklı Fen Lisesi Trabzon’da birinci olmuş. Bu eser Trabzon’u temsilen MEB tarafından basılan “15 Temmuz Kitabında yer almıştır. Bunların yanında sosyal-kültürel alanlarda Cumhuriyet Koşusunda birincilik ve ikincilik, satrançta birincilik, ikincilik, üçüncülük, Futsal müsabakalarında kız ve erkeklerde birincilik ikincilik başarıları elde edilmiş.  Kızlarda Masa Tenisi branşında il birincisi olunarak Trabzon’u Bölge Finallerinde temsil edecek. “Çanakkale ve Gençlik Ruhu” konulu Kompozisyon yarışmasında Türkiye ikinciliği kazanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almıştır. Değerler Olimpiyatında Trabzon birinciliği, Güreş Müsabakalarında Bölge 1,2 ve 3’üncülüğü kazanma başarısı göstermiştir. Bunlara ek olarak Temizlik ve Hijyen bakımından ölçülen değer bakımından Of’un ilk Beyaz Bayrakla tanışan lisesi olmuştur. Bu yıl da “Beslenme Dostu Okul” standartlarında yakaladığı için bu bayrağı almayı başardı. Kültürel alanda ise Bitlis ve Erzurum’da Kardeş Okul belirlenerek buradaki öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Yapılmak istenen projeler arasında ise ERASMUS Avrupa Birliği projeleri vardır.

 

Müdür Osman Hamzaçebi

1976 yılında Araklı’da doğdu. K.T.Ü Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Erzurum  ve Trabzon´da Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yaptı. Sürmene Özel Eğitim İş  Uygulama Merkezi (Okulunda) Kurucu Müdürlük, Yomra Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulunda Müdür Yardımcılığı yaptı. Yönetim  Bilimleri Alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Of Solaklı Fen Lisesi Müdürlüğüne 11/09/2015 tarihinde atandı. Hamzaçebi  evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Müdür Hamzaçebi; Kariyerden önce karakter

Okul Müdürü Osman Hamzaçebi’nin okulla ilgili görüşleri ise; “Solaklı Fen Lisesi bu ülkenin tam ortasıdır. Biz öğrencilerimizin akademik başarılarını önemsiyor ve kariyerli üniversitelerin kariyerli bölümlerine gitmeleri için onların okulun imkânlarından en İyi şekilde faydalanmasına çalışıyoruz. Ancak bizim için kariyerden önce karakter önemlidir. Karakterli öğrenci geldiği makamda şımarmaz ve makamın hakkını verir. Ülkesine ve insanlığa faydalı olur. Şükürler olsun ki öğrencilerim de öğretmenlerim de karakterli kişilerdir. Öğrencilerimizin olmazsa olmazlarından biri de milli ve manevi değerlerini bilmesidir. Eğer bunları bilmezse ilerleyen zamanlarda tökezlemesi kaçınılmazdır. Okulun ileriye dönük hedeflerinde ise maneviyatın yanında başarıları yüksek öğrencileri okulumuza çekip okulumuzun imkânlarından faydalanmalarını sağlamaktır. Solaklı Fen Lisesini bölgenin en iyi Fen Lisesi yapmayı amaçlıyoruz. Nihai hedefte ise 485-500 puan aralığında tercih edilebilir bir duruma gelmek istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. En büyük şansımız bölgemizin değerleri ve yöneticileri yanımızda olmasıdır. Bunların yanında okulumuzun açılmasında büyük emekleri olan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bölgemizin evladı sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a, gerek Öğrenci Yetiştirme Kursları ve diğer konularda hep yanımızda Gürpınar Bilim ve Teknoloji Vakfına,  Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve bizlere destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de eğitimi birinci gündemi yapan her zaman yanımızda olan siz değerli Of Havadis Ailesine yapıyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Öğretmen Kadrosu

Osman Hamzaçebi (Müdür), İsmail Çapoğlu (Müdür Yardımcısı), Eşref Karaahmet (Müdür Yardımcısı), Hüseyin Kadı (Müdür Yardımcısı), Ahmet Baçik (Almanca), Ali Baki (Tarih), Arzu Konak (Biyoloji), Aydın Şahin (Matematik), Aylin Aktuna (Fizik), Burçin Kaykılı (İngilizce), Dilek Korkmaz (Türk Dili ve Edebiyatı), Ebru Tunç (İngilizce), Emin Gedik (Türk Dili ve Edebiyatı), Emine Kayaoğlu (İngilizce), Gönül Bal (Türk Dili ve Edebiyatı ), Gülşen Cömert (Biyoloji), İsmail Karabina (Tarih), Koray Aydın (Beden Eğitimi), Mehmet Gençcan (Din Kültürü), Mehmet Kaykılı (Coğrafya), Metin Şişman (Fizik), Metin Yılmaz (Müzik ), Murat Çakır (Fizik), Mustafa Ağgül (Kimya ), Rabia Aydın (Görsel Sanatlar), Seda Küçük (Matematik), Songül Albayrak (Matematik), Yahya Özkök (Türk Dili ve Edebiyatı), Yasemin Yazıcı (Matematik), Başaran Topçu (Matematik).

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24