Ballıca’da 12 hafız mezun oldu

Ballıca Kur’an Kursu’nda düzenlenen ve 12 hafızın icazet aldığı törende Abdülmetin Balkanlıoğlu hocanın verdiği vaaz ve İshak Danış Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim davetlileri manevi hazza ulaştırdı.

Ballıca’da 12 hafız mezun oldu

Ballıca Büyük Mahalle Erkek Kur’an Kursu’nda düzenlenen icazet merasimi ile 12 hafız daha hafızlığını tamamlayarak mezun oldu.

 

Törene Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Ak Parti Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzioğlu, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, Emekli İmam Hatip Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, İmam Hatip İshak Danış, İmam Hatip Metin Çakar, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, icazet alan hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an Kursu Öğreticileri Vahap Vahapoğlu, Mehmet Hanefi Topal, Mustafa Öztürk, Mustafa Topal ve Muhammed Doğanay tarafından eğitim verilen Abdulillah Özkoç, Hidayet Sayhar, İbrahim Baydar, İshak Samsa, Mehmet Nur Oğuz, Muhammed Mehdi Çiftçi, Muhammet Öney, Osman Sin, Ömer Baydar, Ömer Samsa, Ramazan Özkoçoğlu ve Şemdin Öney adlı öğrenciler hafızlıklarını tamamlayarak icazet aldılar.

 

Programda hafızlar ve hocalar Kur’an-ı Kerim okurken Emekli İmam Hatip Metin Balkanlıoğlu da cemaate vaaz verdi. Balkanlıoğlu’nun sohbetinin ardından, Kur’an Kursu öğreticilerinin yaptığı filografi tablo Kaymakam Arslan ve Belediye Başkanı Sarıalioğlu tarafından Balkanlıoğlu’na hediye edildi.

 

İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar ve İlçemizin yetiştirdiği Kurra hafızlardan İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış Hocanın  Kur’an-ı Kerim tilaveti katılımcıları mest etti.

 

Of Müftüsü Recep Onat’ın Of’taki Kur’an Kursu eğitimleri hakkında bilgiler verdiği programda mezun olan öğrenciler kısa süreleri okudular.

 

Törende konuşan Kaymakam Arslan; "Sultan Abdülhamit Hanın fermanı ile kurulan ve o günden beri hafız yetiştiren Ballıca Kur'an Kursumuza maddi ve manevi destek veren herkesten Allah razı olsun. Bugün burada 70 küsür öğrencimize 5 tane görevlimiz eğitim vermektedir. Burada yıl içerisinde yaptığım ziyaretlerde disiplinli ve özverili çalışmaları yerinde gördüm. Çalışmalarından dolayı kurs öğreticilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Arsin Yeşilyalı Falkoz Kur’an Kursu Müdürü Ahmet Özdemir hocanın yaptığı dua ile icazet merasimi sona erdi. Törenin ardından Hafız öğrencilere dernek ve vakıf yöneticileri ile vatandaşlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 8 yıl Önce

TÜM YÖETİCİLERE TEŞEKKÜR EDERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24