Bakan Soylu, Of TEF’in mezuniyet törenine katıldı

Of Teknoloji Fakültesi’nin 2.mezuniyet töreni Çalışma ve Sosyla Güvenlik Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapıldı.

Bakan Soylu, Of TEF’in mezuniyet törenine katıldı

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden 2.dönem mühendislerini mezun etti.

 

Fakülte Kampüsünde düzenlenen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İlahiyat Fakltesi Dekanı Mehmet Emin Aşıkkutlu, Of TEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, Of Devlet Hastanesi Başhekimi Şaban Uysal, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Of Hayrat KYD Başkanı Mustafa Saral, Hayırsever İşadamları Cemal Yeşilyurt ve Mustafa Yeşilyurt, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Amirleri, Banka Müdürleri, Fakülte Derneği üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Öğrenci Aileleri ve Fakülte öğrencileri katıldı.

 

Dekan Birinci’nin açılış konuşmasının ardından Rektör Baykal ve Bakan Soylu birer konuşma yaptılar.

 

TEKERLEK DE CEP TELEFONU DA TEKNOLOJİK İCATTIR
Bakan Soylu konuşmasında; “Bugün dünya ile rekabete soyunan, dünyayı izleyen, yatırım yapan, AR-GE ve teknolojiye dair devlet politikaları ortaya koyan bir Türkiye var. Dünyada yapılanları ülkemizdeki olanakları devletimizin sunduğu imkânları projeleri hep beraber iyi takip edelim. Tekerleği bulmak da bir teknolojik icattır, cep telefonu da bir teknolojik icattır. İkisinin de ortak bir özelliği vardır. İnsana hizmet için yapılmışlardır. İnsana hizmet için vardırlar” ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR
“Hazırlandığınız, hayata atıldığınız Türkiye eski Türkiye değildir.” diyen Bakan Soylu, “Yeni bir Türkiye. İmkânlarımız gelişti. Bakanlığımda bulunan İŞKUR, sadece geçen yıl 899 bin kişiyi işe yerleştirmiştir. Bu gelişen ve gelişmekte olan ülkeler için önemli bir rakamdır. Bizim sizden beklentilerimiz var. Dün hedefi olmayan bir Türkiye vardı. Biz sizin gibi sıralarda okurken öğretmenlerimiz bize Amerika’yı, İngiltere ve Almanya’yı anlatır, onların büyük planlarından bahsederdi. Bizim ülkemizde ne zaman büyük bir adım olacak? Ne zaman 20-50-100 yıllık planlar yapacağız diye düşünüyorduk. Şimdi biz 2023’ü, 2053’ü, 2071’i büyük bir özgüvenle planlıyoruz. Bunları gerçekleştirirken ifade etmek istiyorum ki Türkiye sadece dünyaya değil etrafındaki coğrafyaya da örnek olan bir anlayışı gerçekleştirmektedir. Bunu hep beraber sağlayacağız.” şeklinde konuştu.


BUNLARIN HEPSİNİ AŞACAĞIZ
Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “Güçlü durabilmek için ayağımızı yere sağlam basabileceğimiz bir ekonomiyi, demokrasiyi, siyasi hayatı, sistemi ve insan ilişkilerini ortaya koyabilmeyi kendimize ilke edindik. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Hiç endişe etmeyin, etrafımıza kurmaya çalıştıkları o çukurlara, etrafımıza konulmaya çalışılan tuzaklara bu milletin inancı da bu milletin kararlılığı da yetecektir. Bunların hepsini aşacağız. Bunların hepsi iflas edecek. Ediyorlar da. İnşallah zengin, özgür, hür ve insanlarının değerleriyle birbirini kucakladığı bir Türkiye’yi hep beraber yakalayacağız.” diye konuştu.

 

TAM YERİNDE KURULMUŞ BİR FAKÜLTE

Bakan Süleyman Soylu, “Bugün buraya gelirken de KTÜ’yü düşündüm. KTÜ ve Of Teknoloji Fakültesi tam yerinde kurulmuş bir eğitim yatırımıdır. Bu nedenle bu mezuniyet törenini çok önemsiyorum ve buradan yetişecek bireylerden çok şeyler bekliyoruz. Bu gençlere üretebilecekleri ortamları oluşturmak zorundayız. 2002’den itibaren bu konuda çok önemli mesafe kat ettik. Gençlerimizi her türlü destekliyoruz. Yeni yasalarla gençler sağlık sigortası kapsamındadır. Ayrıca gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası borçlarını da 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren sildik. Türkiye artık dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye’dir. Çıkarılan kanunlar ve yapılan çalışmaları iyi takip edin. İşinizi severseniz ve bu işte insanlığa faydalı olursanız kendi mutluluğunuz, ülkenin mutluluğu ve insanlığın mutluluğu için bir adım atmış olursunuz. Hepiniz Anadolu’nun bir yerinden geliyorsunuz. 1950’de Türkiye’de demokrasi konumunda önemli bir adım atıldı. Barajlardan yollara diğer ülkelerle olan ilişkilerinden daha birçok şeye kadar önemli adımlar atıldı. Türkiye 1950 ve 60 arası çok büyük bir değişim yapmıştır. Köylerle şehirleri birleştirmiştir. Bunları sağlayan sadece insan değil bir demokrasi iklimidir. Alevi’si Kürt’ü kendini ifade etmesidir. 1950-60 arası isyan olmamasının nedeni budur. Hayata atıldığınız eski değil yeni bir Türkiye’dir. İmkânlarımız elverişlidir. Size kucak açan, eğitiminizi, birikiminizi çalışmaya dökebileceğiniz bir Türkiye var. Hangi iş olursa olsun işinizin ve aldığınız ücretin hakkını verin. Alın terinizle işinizin hakkını verdiğinizde her şey bereketli olur. Bizden öncekilerin ellerinden geleni yaptıklarına inanıyoruz. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizden de bunu bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu, konuşmasının ardından fakülteyi birincilikle bitiren Emre Demir’e diplomasını ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Bölüm ikincisi İsmail Irmak’ın plaketini ve hediyelerini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz takdim ederken üçüncü olan Emre Kurtarmış’ın plaketini ise Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit takdim etti.

 

Bakan Soylu mezun olan öğrencilerle teker teker tokalaşarak kendilerini kutlarken, mezun öğrenciler yaptıkları yeminin ardından keplerini havaya fırlattılar.

 

YEŞİLYURT’TAN BÖLÜM SÖZÜ

Törene katılan hayırsever iş adamı Cemal Yeşilyurt, tören sonunda Bakan Soylu ile ayaküstü sohbet etti. Yeşilyurt, Fakülteye bir bölüm yapma sözü verirken Bakan Soylu’dan da üç bölümün sözünü aldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 8 yıl Önce

SAYIN BAKANIMIN KATILIMIYLA YAPILAN TÖRENE KATILAN TÜM HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDER BUNDAN BÖYLE TÜM MEZUNİYET TÖRENLERİMİZ İNŞALLAH HEP BÖYLE GÖRKEMLİ OLUR.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24