Bakan Bayraktar TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını yaptı

Of Solaklı Fen Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı 61.Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla yapıldı.

Bakan Bayraktar TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını yaptı

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla Projesi kapsamında 61.Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Of Solaklı Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

 

Okulun Toplantı salonunda düzenlenen seminerde öğrencilere hayatından örnekler sunan Bakan Bayraktar; “Hayata çok erken yaşta başladım. Babamın vefatı nedeniyle zorlu bir hayat sürecimiz oldu. Bir yandan eğitimime devam ettim bir yandan da çalıştım. İşportacılık yaptım. Çakı çakmak, ayna tarak sattım. Otellerde çalıştım. Çok sayıda okul değiştim. Üniversiteyi 7 yılda bitirdim. Üniversitede öğrenciyken şirket kurdum. İnşaat sektöründe kooperatifçilik ve yap satçılık yaptım. Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Kiptaş’ı kurup uzun süre yönettim. Sonra TOKİ Başkanlığımız döneminde çok önemli yapılar yaptık. İçinde bulunduğunuz bu okulu, yanı başındaki Spor Salonunu, Sağlık Ocağını ve Of TOKİ konutlarını Of’umuza kazandırdık. Trabzon’umuza ve 81 vilayetimize çok önemli projeler yaptık. Sonra milletvekili olduk ve 61.Hükümette 2,5 yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptım. 68 yaşındayım. Günde 18 saat çalışıyorum desem siz 20-22 saat anlayın. Çalışmaktan zevk alıyorum” diye konuştu.

 

Öğrencilere başarıya giden yol için önemli mesajlar veren Bakan Bayraktar; “Her şeyden önce sağlığınıza çok dikkat edin. Arkadaşlarınıza dikkat edin. Eğitim öğretim döneminde çok fazla arkadaşınız olmasına gerek yok. Çünkü zamanınızı eğitime ve öğrenmeye ayırmalısınız. Kendinizi sürekli yenileyin. Teknoloji çok ileri seviyelerde. Bilgiye çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Ama bu yetmez. Ulaştığınız bilgiyi kullanın. Bu okulları, bu tesisleri sizler için yaptık. İstiyorum ki bu okuldan çok yüksek üniversitelerde iyi bölümlerde çok sayıda öğrenci olsun. Aranılan öğrenci, aranılan kişi olun” ifadelerini kullandı.

 

Programda Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Bayraktar, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederken Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Okul Aile Birliği üyeleri de Bakan Bayraktar’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Seminerin ardından okul öğrencileri tarafından okulun spor salonunda hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

 

Fuarın açılış kurdelesini Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu birlikte kesitiler.

 

Açılışın ardından fuarda açılan stantları tek tek gezen Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, öğrencilerden ürünler ve projeleri hakkında bilgiler aldılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24