Bakan Bayraktar, Koordinasyona başkanlık etti

Trabzon Valiliği İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı 1. Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile gerçekleşti.

Bakan Bayraktar, Koordinasyona başkanlık etti
Trabzon Valiliği A Toplantı Salonunda yapılan, Koordinasyon Kurulu Toplantısına Bakan Bayraktar’ın yanı sıra; Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Bakanları katıldı. 



Toplantının açılış konuşmasını Trabzon Valisi Recep Kızılcık yaptı. Kızılcık, yatığı konuşmada ilin sorunları dile getirdi.



DOĞALGAZDA Kİ SORUN

Kızılcık, ilk olarak doğalgaz sorununa dikkat çekti. Kızılcık“İl merkezinde yapımı devam eden doğalgaz çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve böylece kış aylarında belirli günlerde şehrimizin üzerinde oluşan siyah bulutlar şeklinde çevre kirliliğinin başta sağlımız olmak üzere şehrimizin yaşam kalitesini düşürmesi ve bu sorunun çözümlenmesi fevkalade önemlidir” dedi.



SÜMELA MANASTIRINDAKİ TESİSLER İHALEYE ÇIKMAYACAK

Sümela Manastırı’nda ki sosyal tesislerin bu yıl ihaleye çıkması gerektiğine dikkat çeken Vali Kızılcık, “Sümela Manastırı hem bölgemizin hem ülkemizin çok önemli bir turizm destinasyonu kültür turizmi destinasyonu ve bu çerçevede ortalama 500 bin turistin geldiği bir merkez. Oraya gelen misafirlerin daha iyi ağırlanması için önceden yapılan sosyal tesisler var. Bu sosyal tesislerin bu yıl itibari ile ihaleye edilme süresi tamamlandığından ihaleye çıkması lazım. Bazı hukuki problemler öne sürülerek Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılmayacağı öğrenildi. Bu ihaleye çıkmayacağı takdirde oraya gelecek misafirleri ağırlamak ve kırsal ile şehir merkezinde ortaklaşa DOKA kanalı ile yapılan projelerle üretilen ürünlerin satılması ve gelir elde edilmesi noktasında ciddi problemler yaşanacaktır” diye konuştu. 



KÖY YOLLARINDA
Vali Kızılcık sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
Şuan da 477 köyümüzün son 2 gündür yolları kar yağışı nedeniyle kapalı. Okullar kırsalda tatil ettik. İl Özel İdaresi buraların açılması için büyük gayret sarf ediyor. Kaymakamlarımız aldıkları personel marifeti ile araçları kullanıyoruz. Fakat son çıkan kanun ile hizmet sözleşmesi yapılamaz hükmü yer aldığından bu işçilerin hizmet sözleşmesi ile alımında hukuki anlamda sorunlar ile karşılaşıyoruz. Pratik olarak tabi ki hizmet devam edeceği için bakanlık görüşü alarak bu hizmetleri sürdürüyoruz. Bun durum hukuki anlamda kanun değişikliğine ihtiyaç olduğunda hem fikiriz”



HER ŞEHİR MÜBAREKTİR

Vali Kızılcık’ın konuşmasının ardından Bakan Bayraktar söz aldı. Dikkat çeken açıklamalar yapan Bakan Bayraktar, “Her vilayet mübarektir. Dünyanın geldiği konum itibari ile devletlerin yanında şehirlerde öne çıkmaya başladı. Trabzon nüfus bakımından Türkiye 29. vilayet. Büyükşehir statüsü kazandı. Eğer büyükşehir statüsü kazanmasaydık Trabzon’a çok büyük burukluk olurdu. Bizim için handikap olurdu” dedi.



DOĞALGAZ’DA AKSAMALAR VAR

Doğalgaz noktasında aksamalar olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar,



“Burada günlük problemleri daha çok konuşuyoruz. Kıştır, okullar tatil odu. Doğalgaz istenilen ölçüde hızlı gitmedi. 58 bin metre daha hat yapılması lazım. Orda aksama var. Diğer konularda Sümela’da ki sosyal tesislerin bir daha ihale edilmemesi şeklinde… 

Teşvik konusu var. Bunların hepsini ülkenin imkanları ölçüsünde irdelemek vatandaşın lehine” dedi. 



TONYA’DA KURULACAK ÇİMENTO FABRİKASI

Tonya’da kurulacak Çimento Fabrikasının dışarıdan engellenmek istendiğini kaydeden Bakan Bayraktar, 

“Trabzon’u ilmik ilmik nasıl yaparız nasıl ileri götürürüz nasıl Trabzon’u marka şehir yaparız diye hepimize düşen görevler var. 

Tonya’da çimento fabrikası kurmak için yoğun bir gayretimiz var ancak dışarıdan engellemek için her gayreti sarf ediyorlar. Vakfıkebir Limanını büyütme durumumuz var. Lojistik Merkez Sürmene’de mi yapalım yoksa Rize ile ortaklaşa mı yapalım diye çalışmalarımız var. Bizim Trabzon için özellikle önceliğimiz nedir?. Hangi güreşi burada yaparsak oradan şampiyonluk alırız. Bizim Trabzonspor’umuz var. Trabzonspor ile vali, belediye başkanı ben ilgisizim diyemez. Çünkü Trabzonspor burada önemli bir argüman olmuş.” Dedi. 



TRABZON’A YAPILACAK YATIRIMLARA ARAZİ ENGELİ

Trabzon’a yapılacak 250-300 milyon dolarlık yatırımın sırf arazi olmadığı için yapılamadığına işaret eden Bakan Bayraktar, 

“Samsun, TED Kolejine bedava arsa verdi hem de 3 milyonluk yatırım yaptı. Biz yalvardık yakardık onu buraya getirdik. Parayla aldık arsayı. Buraya yatırımcıyı çekmek için oluşacak iklimi iyileştirmek için hepimizin gayret etmesi lazım. 

Buraya yatırımcılar 250-300 milyon dolarlık yatırım yapacaklardı ama arazi bulamadılar” dedi. 



TRABZON 29. BÜYÜK ŞEHİR

Bakan Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Ama bizim de burada Trabzon’un geri düşmesini engellememiz lazım. Yani 29. Büyükşehiriz. 29 Büyükşehirden bir tanesiyiz ama 29.yuz biz. Bu bakımdan biz burada iller bankası ile yine bölge müdürlüğümüz ile daha bir takım yatırımlar yapmak için önümüzü açacağız. İller bankası yatımlarını için önünü açmak zorundayız” 



AKYAZI’DA SON DURUM

Bakan Bayraktar Akyazı ile ilgili olarak ise, “Madem ki bu şehrin milletvekili, Çevre ve Şehircilik Bakanı. Kentsel dönüşüm için seferberlik başlattı. Benim şehrimin bu noktada daha iyi olması lazım. Dememeleri lazım ki kafasını tarayamıyor, kendi şehri çarpık yapılaşmadan geçilmiyor. Yoğun yapılaşma binalar bir birinin üzerine binmiş. Kentsel dönüşümü nasıl yapılacak Benim kendi şehrim Trabzon’un modern bir fotoğraf vermesi lazım



Akyazı’da stat hazır. İhale yüzde 90 dolgu ihalesi tamamlandı. Trabzon’un marka projesi olacaktır. Otogarın oraya gelme durumu var. Akçaabat ile Trabzon bütünleşecek” ifadelerine yer verdi. 





KAYNAK: 61SAAT.COM

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
ofli.
ofli. - 11 yıl Önce

Sayın Bakanım Oflular seninle gurur duyuyor.Allah yolunu açık etsin Allah utandırmasın sevgi ve saygılarımla.

Balekoglu
Balekoglu - 11 yıl Önce

Hava kirliliginden dolayi temiz havaya hasret kaldik,sehircilikten sorumlu bakan bey acaba bu konusa ne yapiyor.ikidebi statyum sözleriyle milleti uyutacagina cocuklarin temiz hava nasil alacagini düsünsün,bos laflara artik karnimiz tok

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24