Atatürk vefatının 78.yılında Of’ta törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 78. yılında Of’ta düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk vefatının 78.yılında Of’ta törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yılında Of’ta düzenlenen törenlerle anıldı.

 

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreninde Of Kaymakamı Eren Arslan ile Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Atatürk büstüne çelenk sundu.

 

Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra törene katılan zevat, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9:05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

 

İMAMETTİN HOCA’DAN ATATÜRK’Ü DİNELDİLER 

Atatürk’ü Anma Programı ise Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda öğrenciler şiirler okudular. Okulun Tarih Öğretmenlerinden İhsan Saral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu, katılımcılara Atatürk’ün hayatı ve vefatı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 

45 yıldır 10 Kasım programlarını sunduğunu ifade eden Hanlıoğlu, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda Atatürk’ün hayatından derlediği önemli bilgileri katılımcılara aktardı.

 

Allah nasip ederse gelecek yıl 46. Programı yapıp yaş haddinden emekliye ayrılacağını ifade eden Hanlıoğlu, öğrencilerine ve sevenlerine üzücü bir haber verdi.

 

Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Emniyet Müdür Vekili Murat Elkılıç, Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24