Ankara’da Of standına yoğun ilgi

Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerinde Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından açılan Of Standı, gurbetteki Ofluların ve bürokratların uğrak yeri oldu.

Ankara’da Of standına yoğun ilgi

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerinde Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından açılan Of standı, Ofluların ve bürokratların akınına uğradı.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun ev sahipliği yaptığı standı Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eski Bakanlar Faruk Özak, Cevdet Yılmaz, Eyüp Aşık, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara Valisi Ercan Topaca, Trabzon Eski Valisi Abdil Celil Öz, Eski Milletvkilleri Volan Canalioğlu, Safiye Seymenoğlu ve Mehmet Çakıroğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Ticaret Sanayii Odası Başkanı Suat Hacısalioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Oflu Hoca ve Temel’in Şifresi Film Ekibi, Yöresel Sanatçılar, Ankara’dan ve Trabzon’da çok sayıda bürokrat, siyasetçi, işadamı ve vatandaşlar katıldı.

 

Stantta Of ve yöreye ait eski eşyalar, Of’un tarihi ve turistik yerlerinden resimler, Osmanlı Salnamelerinde yer alan Of ile ilgili yazıtlar, saksıda fide olarak hazırlanan yaş çay, sepette toplanmış çay, kuru çay ve içimlik çay, Ofspor ürünlerinin yer aldığı stant, Oflu Ressam Cemal Akyıldız’ın eserlerinden oluşan bölüm ve Of Cam Sanatı Merkezi’nde üretilen cam ürünleri yer alıyor.

 

Ankara’da hemşerilerini ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Başkan Sarıalioğlu; “Of Kaymakamlığımız ve Of Belediyemiz olarak gurbette yaşayan hemşerilerimizi ve bürokratlarımızı standımızda ağırlamaktan keyif alıyoruz. Onların memlekete olan özlemlerini gidermeye çalışıyoruz. Güzel bir etkinlik, güzel bir organizasyon oldu. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Of standının çok yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Kaymakam Fırat; “Arkadaşlarımız yoğun emek verdiler ve güzel bir stand hazırladılar. Ziyaretçilerimizin yoğun bir ilgisi var. Of’umuzun tarihi eşyalarını, kültürel zenginliklerini, doğal güzelliklerini, çayını ve misafirperverliğini misafirlerimize sunuyoruz. Kemençe ve horon ekibimizle misafirlerimize görsel bir ziyafet sunuyoruz. Emeği geçen herkese ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

28 Mayıs Pazar günü sona erecek etkinliklerde Of standı da son güne kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24