Anadolu Gençlik'ten Mekke’nin Fethi kutlaması

Mekke’nin fethinin 1386. yılı nedeniyle Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) Of Şubesi tarafından bir kutlama programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik'ten Mekke’nin Fethi kutlaması

Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) Of Şubesi tarafından düzenlenen program ile Mekke’nin Fethi’nin 1386. yılı kutlandı.

 

AGD toplantı salonunda yapılan kutlama programı Yusuf Haşıl Hocanın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Yaşar Akbulut hoca Esma-ül Hüsna’yı okudu. Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi Başkanı Hasan İnan bir selamlama konuşması yaptı.

 

İnan; İslam sentez kabul etmez

AGD Of Şubesi Başkanı İnan yaptığı konuşmada; İnsanlık anlamında, maddi ve manevi anlamda her şeyini kaybetmiş bir dünya düşünün. Böyle bir dünyada Allah Resulü dünyayı şereflendirdi. Gücün iktidarında pisliklerden beslenen sineklerden olmaktansa Mazlum olup Hz. Peygamber’in (SAV) yanında mazlum olmak daha büyük şereftir. Eğilmeden dik durmayı, zalimlere hesap sormayı bilmelidir Müslüman. İslam sentez kabul etmez, yoksa İslam İslam olmaktan çıkar. Bizim gayemiz inançlı bir nesil yetiştirmek, Allah rızasını kazanmaktır. Bir gencin kalbine, ruhuna Allah sevgisinin yerleşmesine vesile olmuşsak kendimizi mutlu hissederiz” ifadelerini kullandı.

 

Selamlama konuşmasının ardından öğrenciler ilahiler okudu. Öğrencilerin ilahilerini okumalarından sonra günün anlam ve önemiyle ilgili Davut Kapıcıoğlu hoca konferans verdi.

 

Kapıcıoğlu; Kardeş ahlakı olmadan fetih olmaz

Kapıcıoğlu konuşmasında; “Mekke tüm peygamberlerin uğrak yeridir. Mekke dünyanın kalbidir. Mekke’nin fethi dünyanın fethi anlamına gelir. Fetih olmadan, fethin öncesinde hazırlıklar yapılmalıdır. O nedenle Peygamberimiz (SAV)ömrünün sonuna yaklaştığında Mekke’nin fethi gerçekleşti. Fetih bir kital değildir. Fetih insanları kötülükten kurtarmaktır. Kendi gönlünü fethedemeyen başkasının gönlünü fethedemez. Fetih imtihan ve çiledir. Çile olmadan fetih olmaz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen fetihten bahsedemez.  Güvenilir olmadan, güzel ahlaklı olmadan, fetih olmaz. İnsanlık için kendini Allah yolunda fethetmektir fetih. Fetihler için hicretler yapmak gerekir. Bütün peygamberler halkın tecritlerinden Allah yolunda hicret etmişlerdir. Hicret için Darul Erkam okullarında eğitim görmek gerekir. Gönüllü Musab bin Ümeyr olmak gerekir. Bütün Müslümanlar cennete kavuşmak için dünyada muhacirdirler. Hicretimiz cennetedir. Kardeş ahlakı kurmadan, muhacir olmadan fetihler olmaz. Şükürler olsun ki bugün Suriye’deki ve dünyanın diğer yerlerindeki mazlum kardeşlerimize yardım kapılarımızı açtık. Rabbimize şükürler olsun ki ensar ruhu içimizde hâlâ devam ediyor. Kardeşlik olmadan ne hicret ne fetih olur. Tüm şartlar gerçekleşince savaş stratejileri ortaya konulunca Mekke kan dökülmeden fethedilmiş oldu. Peygamberimizin amacı da kan dökülmeden bu kutsal beldeyi fethetmekti. Demek ki fetih için ille de öldürmek gerekmiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Mekke’nin Fethi’nin 1386. yılını tebrik ediyorum. Sizlere de bu anlamlı toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24