Ali Yeşilyurt İHO'dan Velilere değişen anne baba rolleri semineri

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen “Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne Baba Rolleri” konulu proje kapsamında öğrenci velilerine 3 gün boyunca seminer verildi.

Ali Yeşilyurt İHO'dan Velilere değişen anne baba rolleri semineri

Başarılı bir eğitim- öğretim için eğitimde önemli unsur olan ailenin okula yakınlaştırılması amacıyla Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda “Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne Baba Rolleri” konulu proje hayata geçirildi.

 

Proje kapsamında alanında uzman kişiler tarafından öğrenci velilerine ve ailelerine yönelik olarak; Çocuğun Akademik Başarısında Ailenin Rolü,  Ergenlik Dönemi ve Özellikleri, Ergenlikte Davranış Bozuklukları ve Çözüm Yolları,  Aile İçi İletişim ve Öğretmen, Öğrenci, Veli İletişimi,  Televizyon, Cep Telefonu, İnternet ve Sosyal Medya (Fırsatlar ve Tehditleri), Çocuklarda Ahlaki Gelişim, Çocukluk ve Gençlik Döneminde Spor, Sanat ve Kültürel Etkinlikler konularında seminerler düzenlendi.

 

Seminerler sonunda katılımcı veliler için sertifika töreni düzenlendi.  Törene Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  Of ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel ve veliler katıldı.

 

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Sarıalioğlu; “ Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimi çok önemlidir. Bu konuda en az okul kadar aile unsuru da çok önemlidir. Siz değerli aileleri projeye gösterdiğiniz hassasiyetiniz için tebrik ediyorum. Böyle anlamlı ve güzel projede bizleri sizlerle buluşturan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere okul idaresi ve öğretmenlerimizi kutluyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Kaymakam Fırat ise konuşmasında; “21.yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. Eğitimi iyi yönetenler burada bir adım öne çıkacaklar. Bizim geçmişten gelen iyi bir eğitim geleneğimiz var. Siz değerli velilerimizin de böylesine yoğun katılım göstermeniz beni inanın çok mutlu etti. Siz eğitimin içindeyseniz inşallah bu işi Allahın izniyle halletmişiz demektir.  Emeği geçen herkesi kutluyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu semineri veren görevlilere plaket takdim ederken üç gün boyunca seminere katılan yaklaşık 450 veliye de “Katılım Sertifikası” verildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24