Ali Yeşilyurt İHO’da Mevlidi Nebi Programı ve kermes

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Mevlid’i Nebi programında öğrenciler tarafından hazırlanan program davetliler tarafından beğeni ile izlenirken program sonunda Yemen için düzenlenen kermeste 3 bin TL yardım toplandı.

Ali Yeşilyurt İHO’da Mevlidi Nebi Programı ve kermes

Peygamberimiz Hz. Muhammet’in doğumunun 1447. Sene-i devriyesi nedeniyle Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda bir program düzenlendi.

 

Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim okundu. Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Okul Müdürünün konuşmasının akabinde öğrenciler kaside, şiir ve naatlarını okudular. “Peygamberimiz’e Mektup” konulu yarışmada birinci olan öğrenciler mektuplarını okudular.  Öğrenciler tarafından “Peygamberimizin Yemek Adabı” konulu oyun sergilendi. Öğrenciler ezberledikleri hadis-i şerifleri okudular.

 

Hadislerin okunmasının ardından kura çekimi yapıldı. Kurada numarası çıkanlar çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. İlk kurayı Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu çekti. Müdür Kabahasanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kabahasanoğlu, “ Öncelikli olarak programı hazırlayan, programda görev alan idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Peygamberimizin hayatı bizim için çok güzel örneklik teşkil ediyor. Sizler İmam Hatipliler olarak O’nu daha iyi anlamalı, O’nun prensipleri ile hareket etmelisiniz. O’nun dürüstlüğü, güvenirliği, insan sevgisi, hayvan sevgisi, çocuklara karşı sabrı ve düşkünlüğü, eşine karşı merhameti ve yardımseverliği bugün insanlığın muhtaç olduğu en önemli hasletlerdir. Rabbim hepimizi onun şefaatine nail eylesin.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Kurada numarası çıkanlara hediyeleri verildikten sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Programın ardından Yemen’deki mağdur ve mazlum Müslümanlar için öğrenci velilerinin evlerinde hazırladıkları yiyeceklerin sunulduğu kermes yapıldı. Okulun giriş katında yapılan Kermesin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yüksel Yaşar ve beraberindekiler yaptı. Kermesten elde edilen gelir Yemen’e yardım için açılan hesaba yatırıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yüksel Yaşar, Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24