Ali Soylu Çamlıtepe’deki mezarı başında anıldı

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın koruma müdürüyken geçirdiği trafik kazası sonucu ailesi ve çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden Ali Soylu, vefatının 15.yılında Of'ta mezarı başında anıldı.

Ali Soylu Çamlıtepe’deki mezarı başında anıldı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu olan Ali Soylu, 30 Haziran 2000 tarihinde geçirdiği acı kaza sonucu eşi ve iki çocuğu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

 

Vefatının 15.yılında Of Çamlıtepe Mahallesi’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anılan Soylu için Kur’an-ı Kerim Hatmi okundu. Programda Soylu’nun dava arkadaşları ve dostları Soylu ile yaşadıkları anıları davetlilerle paylaştılar.

 

Törene Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Vakıflar Trabzon Bölge Eski Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Of Müftüsü Recep Onat, Siyasi Parti temsilcileri, Soylu Ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ALİ SOYLU KİMDİR?
1960 Of Çamlıtepe Mahallesinde doğdu. İlkokulu Of'ta, Lise’yi Trabzon İmam Hatip Lisesinde okudu. İki yıl İmam Hatiplik görevinde bulundu. Askerlik dönüşü Yavuz Selim Vakfı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Başkanlığı, Karadeniz Gençlik Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı istişare kurulu üyeliği yaptı. 

Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Necmettin Erbakan'ın isteği üzerine 1987'de Refah Partisi Genel Merkezinde seçim işleri, miting ve gezi organizatörü olarak görevde bulundu. 1994 seçimlerinde Refah Partisi’nden Of Belediye Başkanlığına aday oldu.


Ali Soylu, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı'yken 30 Haziran 2000'de Ankara’dan Of’a gelirken Çorum'un Sungurlu ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Kazada Soylu'nun eşi Neriman Soylu (33) ile çocukları Fatıma Zehra (9) ve Muhammed Talha (1) da hayatlarını kaybetmişlerdi. Ayrıca bu kazada diğer oğulları Cahit ve Abdurrahman Ali de yaralanmıştı.

 

Soylu Ailesinin naaşları 2 Temmuz 2000 tarihinde Of Çamlıtepe Mahallesi’nde toprağa verilmişlerdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 9 yıl Önce

ALLAH RAHMET ETSİN VE MEKANI CENNET OLSUN.

Abdullah
Abdullah - 7 yıl Önce

.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24