Akçadoğan’dan ATV’ye tepki

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, ATV’de yayınlanan “Kertenkele” adlı dizi filmde “Sahte İmam” karakteriyle yansıtılan tipleme nedeniyle RTÜRK ve ATV’ye tepki gösterdi.

Akçadoğan’dan ATV’ye tepki

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, ATV’de yayınlanan “Kertenkele” adlı dizi film nedeniyle kanal yönetimine ve RTÜRK’e tepki gösterdi.

 

İşte Akçadoğan’ın Basın Açıklaması;

Geçtiğimiz günlerde atv televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan ‘Kertenkele’ adlı dizi filmde “sahte imam” karakteriyle yansıtılan tipleme camiamız başta olmak üzere mütedeyyin vatandaşlarımızı derinden üzmüş ve yoğun tepkilere sebep olmuştur. Bunca Tepkilere rağmen duyarsız kalan RTÜRK ve kanal sahiplerinin kime ve nereye hizmet ettikleri merak konusu olmuştur.

 

Filmde karakterize edilen "sahte imam" tiplemesi toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi derinden yaralamıştır. Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle dizilerde karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir. Hatırlayınız, eski filmlerdeki imam tipolojisini.. Sarığı pis, sakalı kayık, cüppesi paçavra gibi, yüzü de şikreti bozuk adamları koyarlardı. Siz hiçbir ecnebi filminde rahibin (Kilise din Görevlisi) bu denli, aşağılandığını gördünüz mü? Onlar ne yapıyor kendi din adamlarını (Rahipleri) yardımsever çocuklara para ve çikolata ikram eden hayır sever birileri olarak lanse ediyor. Bizim senaristler ise; Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkışarak. Türk Törelerini, İslam ahlakını, evrensel ahlak ilkelerini filmlerinizde, dizilerinizde tahkir ederek , gençlerimizi izleyenleri ya derinden yaraladınız veya İslam Dininden soğutmaya çalıştınız ve de çalışıyorsunuz. Maalesef bunu yapanların kimliklerinin din hanesinde de İslam yazıyor. Bunu yapanlar birilerine şirin görünmek veya birilerinin maşası olmak yahut israiliyata hizmet etmek için mi yoksa dini, imamı, İslam’ı kullanarak reyting kazanmak için mi yapıyor, düşünmek ve Sormak lazım?

 

Trabzon Din Bir Sen Teşkilatı olarak Temennimiz; İslam'ın temel esaslarını, Hz. Peygamber'in ve toplumsal saygınlığı ve değeri olan İmamın sosyal dünyasındaki yeri ve rolü hakkında ki gerçekliği tahrif ederek sosyal patlamalara neden olacak filim ve söylemlerden uzak durulması, filmin yayından ivedi bir şekilde kaldırılması ve atv acilen İmamlardan özür dilemesidir. Aksi halde Aynı halin tekerrürü halinde hukuki hakkın saklı kalmak kaydıyla bütün yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Celalettin AKÇADOĞAN

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN..
DURSUN SULUKAN.. - 9 yıl Önce

TABİKİ BÖYLE BİR FİLMIN YAYINLANMASINA KARŞIYIM.YAYINDAN KALDIRILMASI GEREKİR KANAATINDAYIM.

iak
iak - 9 yıl Önce

eminim hocam o diziyi seyretmemiştir.
seyretse böyle açıklama yapmaz

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24