Ak Partililer ve MHP’liler Of’ta EVET’te buluştu

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ile MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Evet çalışmaları kapsamında Of’ta karşılaşarak birlikte Evet çalışması yaptılar.

Ak Partililer ve MHP’liler Of’ta EVET’te buluştu

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 16 Nisan’da yapılacak Halkoylaması için Of Teşkilatı ile birlikte Of’ta esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

 

Esnaf ziyaretlerinde MHP İl Başkanı Nihat Birinci, İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz ve teşkilat üyeleri ile karşılaşan Günnar, İl Başkanı ve MHP ekibi ile bir süre sohbet ederek, "Biz Birlikte Güçlü Türkiye'yiz" dedi

 

Sabah saatlerind eOf’a gelen Günnar, Of Merkez ile Gürpınar ve Taşhanpazarı Mahallerini ziyaret ederek, vatandaşlara Halk Oylaması ile ilgili bilgi verdi.

 

Vatandaşları tek tek ziyaret eden Günnar, vatandaşlara 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemine değinerek, “16 Nisan’da hep beraber bu ülkenin menfaatleri için yerli ve milli olan bir anayasa oylamasını getiriyoruz. Selaları durduran, selaları susturan, selaları yasaklayan, insanlarımızı o kutsi mekanlarda toplanmasını engelleyen darbeleri ortadan kaldırmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Bunu Haçla Hilalin mücadelesi olarak görüyoruz. Çirkinliklerin olmaması, insanlarımızın özgürlüklerinin kısıtlanmaması, için bu düzenlemeyi yapıyoruz. 16 Nisan "tarihimiz, ülkemiz ve geleceğimiz için çok önemli bir gündür" dedi.

 

Milletvekili Adnan Günnar, Anayasa Değişiklik Sistemi Maddelerini de Halka anlatarak, "Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir. Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclisteki siyasi partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının üç katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her siyasi parti için ayrı ayrı ad çekme suretiyle kurulacak onbeş kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılır. Komisyon, soruşturma sonucunu belirten raporunu iki ay içinde Meclis Başkanlığına sunar. Soruşturmanın bu sürede bitirilememesi halinde, komisyona bir aylık yeni ve kesin bir süre verilir. Rapor Başkanlığa verildiği tarihten itibaren on gün içinde dağıtılır, dağıtımından itibaren on gün içinde Genel Kurulda görüşülür. Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının üçte ikisinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilir. Yüce Divan yargılaması üç ay içinde tamamlanır, bu sürede tamamlanamazsa bir defaya mahsus olmak üzere üç aylık ek süre verilir, yargılama bu sürede kesin olarak tamamlanır. Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen Cumhurbaşkanı, seçim kararı alamaz. Yüce Divanda seçilmeye engel bir suçtan mahkûm edilen Cumhurbaşkanının görevi sona erer. Cumhurbaşkanının görevde bulunduğu sürede işlediği iddia edilen suçlar için görevi bittikten sonra da bu madde hükmü uygulanır. Şu anki sistemde ise Cumhurbaşkanının dokunulmazlığı vardır ve kesinlikle yargılanamaz. Buradan anlaşılan şudur TBMM daha güçlü ve her zamanki gibi etkin duruma kalıyor. ‘Aman efendim ya başkan olan kişi yetersiz kişi olurda ülkemizi satarsa’ diye ortalıkta dolaşan bir söylemleri var. Bu tür suyu bulandırıcı fikirleri ortaya atamak aziz milletimizin zekasıyla alay etmektir. Bin yıllık Türk tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Cumhuriyet tarihinde de çok partili döneme geçeli de böyle bir şey yaşanmamıştır. Yüce Türk Milleti'nin feraseti ve devlet geleneği böyle bir şeye müsaade eder mi?” ifadelerini kullandı.

Günnar daha sonra Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Of Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlene toplantıya katılarak sandık görevlileri ve partililerle bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24