Ak Parti MHP ve STK’lar EVET mitinginde buluştu

Of’ta düzenlenen mitinginde bir araya gelen Ak Parti, MHP, Of Şoförler Odası ve Of Memur Sen 16 Nisan’da yapılacak referandum için EVET kararını açıkladılar.

Ak Parti MHP ve STK’lar EVET mitinginde buluştu

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halkoylaması öncesinde Of’ta düzenlenen mitingde Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Of Şoförler Odası ve Memur Sen Of İlçe Temsilciliği aynı platformda buluştu.

 

Biz bizi denize dökmek isteyenlere de hizmet edeceğiz

Mitingin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu; “Biz, bizi denize dökmek isteyenlere de hizmet edeceğiz. Onlar gibi yapmayacağız. Her zaman herkese iyilikle, güzellikle yaklaşacağız. Of, her zaman bu kutlu yürüyüşe sahip çıkmıştır. İnşallah 16 Nisan Pazar günü akşamı hep beraber öyle bir ses vereceğiz ki Türkiye’ye dünyadaki mazlumların umudu olan Türkiye’ye Of öyle bir ses verecek ki bu evet kampanyamızın karşısında duranların kulakları zırlayacak ve Müslümanların umudu olacak inşallah” ifadelerinde bulundu.

 

Denize değil, toprağa gömerdim

Mitingde konuşan MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz; “Tüm Türkiye’de hainler kol geziyordu buna MHP’nin kayıtsız kalması mümkün değildi. Dik duruşuyla Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi iradeye sahip çıkması kaçınılmazdı. Ak Parti İlçe Başkanımızın söylediği gibi bizi denize dökecek olanlar bunu yapamaz ama ben size söz veriyorum orda olsam onun gibileri denize değil ama toprağın altına gömerdim” diye konuştu.

 

Oyumuz Evet

Of Şoförler Odası Derneği Başkanı Şahmeran Er ise yaptığı konuşmada; “Odamızın bünyesinde bulun 400 üyemizle biz de evet demek için hazırız. Bu yaklaşık 1200 oy eder. Şoförler odası olarak biz bu yola baş koyduk. Biz vatan için, millet için varız. Devlet varsa millet var, millet varsa devlet var. Oyumuz evet” ifadelerini kullandı.

 

15 Temmuz’da meydana ilk çıkan biz olduk

Mitingde konuşan Memur – Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar; “Her zaman açık ve net bir şekilde tarafını ve kararını belirleyen Memur Sen’imiz bu halkoylamasında da kararını net bir şekilde ortaya koymuştur. 15 Temmuz Gecesini daha dün yaşanmış gibi hatırlıyoruz. Meydanlara çıkan ilk sivil toplum kuruluşu Memur Sen’imiz olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın, televizyon televizyon bağlantı yaparak halkımızı ve üyelerimizi darbeye direnmeye davet etmiştir. Allah’a şükürler olsun ki vatan hainleri emellerine ulaşamamış, halkımız ile devletine, vatanına ve milletine bağlı güvenlik güçlerimiz sayesinde darbeye dur denmiştir” diye konuştu.

 

Tarafımız Net Kararımız Evet

“7 Haziran seçimlerinin hemen ardından 8 Haziran sabahında memurumuzun, işçimizin, esnafımızın ve iş dünyamızın halini çok iyi hatırlıyoruz” diyen Yaşar; “Hepimiz bir karamsarlığa kapıldık. Koalisyon edebiyatları yapmaya başlamıştı. Genç kardeşlerimiz bilmezler ama çoğumuz koalisyon dönemlerini çok iyi biliyoruz. Yine mi o günlere geri döneceğiz, yeniden hükümet kavgalarıyla mı uğraşacağız ve yeniden krizlerle mi boğuşacağız diye kara kara düşünmeye başlamıştık. Allah’a şükürler olsun ki halkımız gerçekleri gördü ve 1 Kasım’da önüne konan sandıkta kararını güçlü bir şekilde deklere etti. Ama Haziran’dan Kasım’a kadar geçen 5 aylık sürede neler kaybettiğimizi de çok iyi biliyoruz. Yeniden koalisyonların yaşanmaması için, yen,den bu kavgaların yaşanmaması için Tarafımız net, Kararımız Evet” ifadelerini kullandı.

 

Hedef % 95

Of’un hiçbir zaman kendilerini mahcup etmediğini ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise yaptığı konuşmada; “2002’den 2017’ye kadar bütün seçimlerde bizi hiç mahcup etmediniz. Onlara gereken cevabı her zaman Of’tan ve Trabzon’dan verdiniz. Sizlere olan inancım, sizlere olan güvencim ve sorumluluğumla sizler adına Cumhurbaşkanıma % 95 Evet alacağız dedim. Bizlere destek olursanız bunun altından kalkabiliriz. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

3 gün sonra bir hayali gerçekleştireceğiz

Bakan Soylu’nun konuşması öncesinde son konuşmayı Ak Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu yaptı. Köseoğlu konuşmasında;  “Üç gün sonra bir hayali gerçekleştireceğiz. Necmettin Erbakan’ın, Alparslan Türkeş’in, Turgut Özal’ın hayalini, Süleyman Demirel’in hayalini gerçekleştireceğiz. Bütün çabamız evlatlarımız bizim yaşadığımız Türkiye’ den daha güçlü bir Türkiye’de yaşasın diyedir. Rabbim bu yolda bizleri mahcup etmesin. Ülkenin birliğine dirliğine zarar getirmesin” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24