4+4+4 eğitim sistemi Of’ta nasıl uygulanacak

Zorunlu Eğitim 12 yıla çıktı. 4+4+4 şeklinde kademeli olarak uygulanacak sistem Of’ta neleri değiştirecek. İşte Of Havadis’in Of’a özel haberi.

4+4+4 eğitim sistemi Of’ta nasıl uygulanacak
HABERİN GALERİSİ
Of Havadis 254.Sayı JPG

Of Havadis 254.Sayı JPG

11 Nisan 2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

30.3.2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda

Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmıştı.

 

Yeni eğitim sistemi 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonunda uygulamaya konacak. İlkokul, Ortaokul ve Lise şeklinde uygulanacak olan eğitimde en önemli yenilik İmam Hatip Orta Okullarının da yeniden eğitim faaliyetine başlaması oldu.

 

Peki, yeni sistem neleri değiştirecek?

Yeni sistem Of’ta nasıl uygulanacak?

Hangi okullar ilkokul, hangi okullar ortaokul olacak?

Çocuğunu İmam Hatip Ortaokuluna vermek isteyen veliler ne yapacak?

Belde ve köylerde sistem nasıl olacak?

 

Of’un Haber Merkezi Of Havadis, bu sorularının yanıtını araştırdı.

 

İşte detaylar…

 

Milli Eğitim Bakanlığı 9 Mayıs’ta yayınladığı 2012/20 Nolu genelge doğrultusunda hareket eden Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Of’taki planlamasını yaptı.

 

Belde ve köylerde ilkokul ve ortaokul tek çatı altında

Yeni sistem belde ve köylerdeki okullarda çok fazla değişiklik getirmiyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri mevcut okullarda eğitim görmeye devam edecekler.

 

Bu okulların fiziki durumlarına göre ilkokul öğrencileri ile ortaokul öğrencilerinin katları ve giriş kapıları ayrılacak. Bahçe yapısı elverişli olanların bahçeleri de ayrılacak.

 

İmam Hatip Ortaokul öğrencileri taşınacak

Belde ve köylerdeki okullarda eğitim gören ve 5.sınıfa geçen öğrencilerin İmam Hatip Ortaokuluna gitmek istemeleri halinde bu öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında Of Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim verecek olan İmam Hatip Ortaokuluna taşınacaklar. Bu öğrencilerin 23 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekiyor.

 

İsmail Yıldırım ile Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokul olacak

Yeni sistemde Of’ta iki okul ilkokul, bir okul ortaokul olarak eğitim verirken iki okulda ise ikili eğitim yapılacak.

 

Of Merkezdeki İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu ile Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu yeni sistemde İlkokul olarak eğitim verecekler. Mikdat Sarıalioğlu ilköğretim Okulu ise Ortaokul olarak eğitim verecek.

 

5.sınıflar Mikdat Sarıalioğlu Ortaokuluna gidecek

İsmail Yıldırım ve Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu öğrencilerinden bu yıl 5.sınıfa başlayacak öğrenciler, Mikdat Sarıalioğlu Oratokuluna gidecekler.

 

İsmail Yıldırım ve Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu 6., 7. ve 8.sınıf öğrencileri ise mevcut okullarında eğitim görmeye devam edecekler. Kademeli geçişle 3 yıl içerisinde bu okulların orta kısımları tamamen kalkacak ve bu okullar ilkokul olarak eğitim verecekler.

 

Mikdat Sarıalioğlu 1.sınıfa kayıt almayacak

Yeni Sistemle Ortaokul olacak olan Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu, bu yıl birinci sınıfa öğrenci almayacak. 2., 3., ve 4.sınıf öğrencileri ise eğitimlerine okullarında devam edecek. Bu öğrenciler ortaokula da aynı okulda devam edecekler.

 

28 Şubat ikili eğitim yapacak

İrfanlı Mahallesi’nde bulunan 28 Şubat İlköğretim Okulu, yeni sistemle ikili eğitim yapacak. İlkokul öğrencileri öğleden sonra eğitim görürken ortaokul öğrencileri ise sabahçı olarak eğitim görecekler. İrfanlı Mahallesi’ne ortaokul yapılana kadar 28 Şubat ikili eğitime devam edecek.

 

İmam Hatip Ortaokulu eğitime başlıyor

Kanundaki en büyük değişiklik ise İmam Hatip Ortaokullarının yeniden eğitime başlaması oldu.

 

Okullarında 4.sınıflarını tamamlayan öğrenciler İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırabilecekler. Ara sınıf öğrencileri, yani okulunda bu yıl 5.sınıfını bitiren öğrenci İmam Hatip Ortaokuluna geçemeyecek.  

 

İmam Hatip Ortaokulu bu yıl Anadolu İmam Hatip’te

İmam Hatip Ortaokulu bu yıl Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitime başlayacak. Yaklaşık 600 öğrencinin bu yıl 5.sınıfa başlayacağı Of’ta, 100-150 öğrencinin İmam Hatip’e kayıt yaptırması bekleniyor. Bu nedenle Okul bünyesinde 1 kat Ortaokul olarak hizmet verecek.

 

İrfanlı Mahallesi’ne 2 yeni okul yapılacak

Her geçen gün artan nüfusu ile Of’un büyüyen mahallesi olan İrfanlı Mahallesi’nin okulları ise yeni sisteme yetersiz kalıyor.

 

28 Şubat’ın İlk ve Ortaokul, Anadolu İmam Hatip’in de Ortaokul ve Lise olarak eğitim vereceği İrfanlı Mahallesi’nde bir adet ortaokul, bir adet de İmam Hatip Ortaokulu yapılacak.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞAİR YUSUF CEVAHİROĞLU
ŞAİR YUSUF CEVAHİROĞLU - 12 yıl Önce

2012 2013 EĞİİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜM ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24