28 Şubat İlkokulunda hedef Dünyanın en iyi ilkokulu olmak

Adını Of’un Kurtuluş günü olan 28 Şubat’tan alan ve 8 bin 418 nüfusu ile Of’un en çok nüfusa sahip mahallesi olan İrfanlı Mahallesi’nin tek ilkokulu olan 28 Şubat İlkokulu, hedefini Dünyanın en iyi ilkokulu olarak belirledi.

28 Şubat İlkokulunda hedef Dünyanın en iyi ilkokulu olmak

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu “Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Of Merkez 28 Şubat İlkokulu’nu tanıtıyoruz.

 

28 İlkokulu adını Of’un Kurtuluş günü olan 28 Şubat’tan alıyor. Okul, 41 bin nüfuslu Of’ta 8 bin 418 nüfusu ile Of’un en çok nüfusa sahip mahallesi olan İrfanlı Mahallesi’nin tek ilkokulu. Of’un ilk Beyaz Bayrak ödülü alan okulu olan 28 Şubat İlkokulu, hedefini Dünyanın en iyi ilkokulu olarak belirledi.

 

Okulun Tarihçesi

28 Şubat İlkokulu adını İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 28 Şubat’tan almıştır.1982-83 Eğitim-Öğretim yılında “Kendi Okulunu Kendin Yap” projesi kapsamında, dönemin Kaymakamı Aslan Yıldırım, Çamlı Köyü Muhtarı Ziya Saral ve Rıza Akyüzlü kalfanın büyük yardımlarıyla 4 derslikli olarak Çaykara yolu üzerindeki eski binada hizmete açılmıştır. Okul 1983 yılında beş yıllık bir ilkokul olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun yeni binasının yapımına 1999 yılında başlanılmış ve bir yıl içinde inşaat tamamlanarak, dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk tarafından hizmete açılmıştır. 1999-2000 öğretim yılında yeni binasına taşınmıştır. Halen eğitim öğretim hizmetine burada devam etmektedir. 2014-2015 Eğitim yılından itibaren ortaokuldan ayrılarak 28 Şubat İlkokulu adıyla devam etmektedir. Okul 6 Nisan 2015 tarihinden sonra Ortaokul öğrencilerinin yeni yapılan Fatih Sultan Mehmet Ortaokuluna taşınması ile mevcut binasında ilkokul olarak eğitime devam etmektedir.

 

Of’un ilk Beyaz Bayrak alan ilkokulu

28 Şubat İlkokulu 03.07.2007 tarihinde Of’ta ilk temiz ve hijyen okul olmayı başarıp Beyaz Bayrak almıştır. Üç yıl geçerliliği olan Beyaz Bayrak uygulaması Haziran 2017 tarihinde tekrar alınarak önemli başarı sağlanmıştır. Bunun yanında “Beslenme Dostu Okul” Projesini de gerçekleştirerek bu unvana sahip olmuştur.

 

Okulun Başarıları

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği öğrenciler arası kitap okuma yarışmasında; İl genelinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında büyük başarılar gösterilmiştir. İkinci sınıflar düzeyinde ilçede birinci, ikinci, üçüncü olunmuştur. Üçüncü sınıflarda ilde ikincilik, beşincilik, yedincilik dereceleri elde edilmiştir. Bunların yanında Yıldız Erkekler Badminton il ikinciliği, yıldız kızlar Badminton il ikinciliği, il birinciliği, yıldız erkekler karate il birinciliği, Türkiye Çocuk Oyunları Tombik ve Dokuz Taş oyun dalında Türkiye Şampiyonluğu elde edilmiştir. Geçen yıl ve önceki yıl İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında 28 Şubat İlkokulu birinci olmuştur. Önceki yıllarda ilçede yapılan bilgi kültür yarışmalarında da önemli dereceler elde edilmiştir.

 

Okulun Birimleri

311 erkek 294 kız olmak üzere toplamda 605 öğrenciye eğitim veren okulda 26 öğretmen bulunuyor. Bunların yanında 3 tane de yardımcı personel mevcuttur. Öğrenciler için 26 derslik, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Özel Eğitim Sınıfı, Kütüphane, Fen Laboratuvarı, Konferans Salonu, Spor Salonu, Destek Odası, Okul Aile Birliği Odası, Kantin ve Revir bulunmaktadır.

 

Müdür Yılmaz: Hedefimiz Dünyanın en iyi ilkokulu olmaktır

Okul Müdürü Abdurrahman Yılmaz ; “Okulumuz merkezdeki okulların en gözdelerindendir. Okulumuz; yaptığımız çalışmalarla hem fiziksel hem de akademik olarak belli bir yerlere gelmiştir. 28 Şubat İlkokulu Of’un sürekli büyüyen ve en kalabalık mahallelerinden olan İrfanlı Mahallesindeki tek ilkokuldur. 28 Şubat İlkokulu olarak ilçede gerçekleştiren bütün sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılıyoruz. Bu etkinliklerde de önemli dereceler elde ediyoruz. Milletimizin değerlerine bağlı, hak ve hukuku gözeten adaletli, vatanperver, kanunlara uyan, iyi insan, iyi vatandaş, hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Nihai hedefimiz ise ilçenin ötesinde, ülkenin ötesinde dünyanın en iyi ilkokulu olmaktır. Bu öğretmen ve idareci kadromuzla bu amaçlarımızı gerçekleştireceğimize inanıyoruz.” diyerek hedef ve beklentilerini ifade etti.

 

Okul Müdürü  Abdurrahman Yılmaz kimdir?

Okul Müdürü Abdurrahman Yılmaz ; 10.05.1955 Of Çamlı Tepe Mahallesinde doğmuştur. İlkokulu Çamlı Tepe Mahallesi İlkokulunda, Ortaokul ve liseyi ise Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesinde okumuştur. 1975 yılında mezun olmuştur. 1978 yılında Rize Eğitim Enstitüsünden mezun olmuştur. Şanlıurfa ve Rize illerinde görev yapmıştır. 1990 yılında Trabzon’un Of İlçesine atanmıştır. 1996 yılına kadar Kiraz-Dumlusu  İlkokulunda görev yapmıştır.1997-2004 yılları arasında Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış.  2004-2010 yılları arasında ise aynı okulda müdür olarak görev yapmıştır. 1999 yılında Eğitim Fakültesini, 2000 yılında ise İşletme Fakültesini bitirmiştir. 2010 yılında 28 Şubat İlköğretim Okulu’na Müdür olarak atanmıştır. Halen aynı 28 Şubat İlkokulu müdürlüğünü yürütmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Abdurrahman Yılmaz (Müdür), Ali Terzi (Müdür Yardımcısı), Mücahit Açıkgöz (Müdür Yardımcısı), Filiz Eser (Okul Öncesi), Şengül Tarakçı (Okul Öncesi), Havva Arslan (Okul Öncesi), Özge Abdikoğlu Horoz (Okul Öncesi),  Zeynep Adanur Kudal (1. Sınıf), Filiz Yayla (1. Sınıf), Talat Süleymanoğlu (1.Sınıf), Dursun Dündar (1. Sınıf), Lokman Semiz (1. Sınıf), Didem Çelik (1. Sınıf), Şükriye Baş (2. Sınıf), Muhammed Beşel (2. Sınıf), Zeynep Murat (2. Sınıf), Selma Çolak (2. Sınıf), Enes Malik Erikoğlu (2. Sınıf), Celalettin Aykurt (2. Sınıf), Saffet Bıyıklı (3. Sınıf), Raziye Uludağ (3. Sınıf), Mahmut Ayaz (3. Sınıf), Çiğdem Tekke (3. Sınıf), Sıdıka Köse (3. Sınıf), Kadriye Özçiftçi (4. Sınıf), Yasemin Zengin (4. Sınıf), Emel Kazan Sarıalioğlu (4. Sınıf), Esen Boz (4. Sınıf), Şule Sarı Avcı (İngilizce), Esma Büyük (Özel Eğitim), Funda Hacıbektaşoğlu (Özel Eğitim), Hasan Serdar ( Hizmetli), Abdullah Çelik (Güvenlik), Funda Yıldırım, Semanur Taşkın, Yelda Medik (Yardımcı Personel).

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Derman Kuzey  ÖZKAN
Derman Kuzey ÖZKAN - 3 yıl Önce

Ben bu okulda okuyorum ve 4. sınıfım öğretmenim Zeynep Adanur KUDAL onunla okumaktan memnunum.

Derman Kuzey  ÖZKAN
Derman Kuzey ÖZKAN - 3 yıl Önce

Merhaba. Ben 28 ŞUBAT İLKOKULU nda okuyorum ve öğretmenim Zeynep Adanur KUDAL. Bu okulda okumak benim için zevktir. İngilizce öğretmenim ise Şule AVCI. Bu iki öğretmenlerimi çok seviyorum.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24