MESLEK TUTKUSU

Ülkemiz gelişen, bununla aynı orantılı olarak ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır. Gelişime baktığınızda inşaat sektörü bu eksenin değişmez bir parçasıdır, yollar, hastaneler, metrolar, alt geçitler, dev yapılar, inşaatlar peki bunları faal hale getiren beyin takımının durumu nedir? Bu meslekleri kendileri mi seçti, maaşları ve yaşam standartları nelerdir, kimi yada kimleri örnek aldılar.

Meslek seçimi yapmak isteyen gençlere örnek olması dileği ile bir proje müdürü olan Zeynel Delen’e kafamızdaki soruları sorduk işte aldığımız samimi ve içten cevaplar.

Kısaca bize kendinizi tanıtır mısınız?

*Ben Zeynel Delen, Mardin Midyat da 1983 yılında dünyaya geldim Bahçeşehir Üniversitesi bitirdikten sonra iş hayatına girdim, başarılı bir okul döneminden sonra, işime olan sevgim ve insanlara verdiğim değer sayesinde başarıları genç yaşta yakaladım, evli ve bir çocuk babasıyım, Zincirlikuyu Metrobüs durakları arası yay tüneli inşaatı, Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi ve daha birçok projeyi yönettim.

Yaptığınız işin tanımı tam olarak nedir?

*Şantiye yönetim, yönlendirme, idare, mimari projeleri hayata geçirme diyebiliriz.

Bu mesleği seçme amacınız nedir, Bu konuda sizi yönlendiren oldu mu?

*Baba mesleği, dolayısı ile babam bu meslek seçimimde baya etkili oldu, bana kalsa dişçi olmayı çok isterdim, gerçe kıyaslama yapmak istemem ama sanki bu meslek daha heyecanlı ve daha keyifli gibi buradan babama teşekkür etmek isterim.

Mesleğinizin zorluklarından bahseder misiniz?

*İnşaat sektöründe sürekli insanlarla iletişim halindesin, işçilerin eğitim düzeyleri ilkokul ve lise olmaları münasebetiyle iletişimde problemler yaşayabiliyoruz

Sizinle aynı mesleği seçmek isteyen gençlere tavsiyeleriniz ne olur?

*Staj dönemlerini çok verimli geçirmeleri ve özellikle yeni mezun oldukları zaman utanıp sıkılmadan her şeyi sorup öğrenmeleri gerekir, aksi halde iki yıl ve üzeri mühendislikte ezbere iş yapan veya halen tecrübe edinmemiş olanlar söz konusu sektörde tutunmaları çok zor olur.

İşinizin en keyifli yanı nedir?

*Projemizi bitirip insanların hizmetine sunduktan sonra, arkanızı dönüp eserinize bir bakarsınız ya işte en keyifli anı yaşamış olursunuz.

Mesleğinizde emeğinizin karşılığını size maddi manevi yeterli geliyor mu?

*EVET

Hayalinizde nasıl, ne kadar büyük bir projede çalışmak istersiniz veya keşke şu projenin başında ben olsaydım dediğiniz bir yapı var mı?

*Herkes büyük projelerde yer almak ister ama “Kanal İstanbul” projesinde olmayı isterdim.

Örnek aldığınız kişi kimdir?

*Zor bir soru ama Abdurrahman ATMACA’nın dürüstlüğü, Mehmet ÖZÇELİK’in yöneticiliği, Oflu dostlarımın pratik zekalarını örnek almışımdır her zaman.

Bulunduğunuz sektörün geleceği ve ülkenize katkısı hakkında ne söylemek istersiniz?

*Ülkemiz Avrupa ülkelerine göre hala alt yapılarını tamamlayamadığı için önümüzdeki 15-20 yıl daha inşaat sektörü ülkemizin lokomotifi olarak katkı sağlamaya devam edecektir, sonraki zaman dilimiz için tahminimce peyderpey etkisi azalacaktır.

Evet meslek tutkusu dedik, her mesleğin kendine özgü güzellikleri olduğu gibi inşaat sektörünün de iyi ve kötü yanlarını görmüş olduk bu konuda samimi düşüncelerini bizimle paylaşan Sayın Proje Müdürü Zeynel DELEN’e teşekkür ederiz.

Ne demiş Mevlana “Öldükten sonra yaşamak isterseniz, ölmez bir eser bırakınız.”

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24