Trabzonspor’da Muharrem Usta Başkan Adayı

Trabzonspor’un Aralık ayında yapılacak olan kongresi için eski başkan adayı Muharrem Usta yeniden adaylığını açıkladı.

Trabzonspor’da Muharrem Usta Başkan Adayı

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, çalışma arkadaşları Soysal Algan ve Gencağa Meriç ile birlikte Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaret etti.

 

Ziyarette Dernek Başkanı İsmail Turgut Öksüz ve yönetim kurulu üyeleriyle Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hocaoğlu da hazır bulundu.

 

Adaylık kararını kısa bir süre önce verdiğini, önümüzdeki günlerde de Trabzon’a giderek resmi açıklamayı yapacağını söyleyen Usta, son birkaç güne kadar kamuoyuna yansıtmadan Trabzonspor’un eski başkanlarının tamamı dâhil bütün dinamikleriyle görüştüğünü ve olabildiği kadar güç birliğini sağlamaya çalıştığını açıkladı ve şöyle devam etti.

 

“Büyük bir bütünleşme sağlayabilir miyiz; en az adayla, hatta mümkünse tek adayla seçime gidersek bu olabilir diye düşündüm. Böyle bir bütünleşmede bana layık görülen rol neyse razıyım dedim ama bir sonuç alamadık. Buna çok üzüldüm ve acaba bu işe bulaşmasam mı diye tereddüt ettim. Ama şunu da gördüm. Aday olmasaydım ‘Zorluğu gördü ve çekildi. Kulübe en zor zamanında sahip çıkmadı’ denecekti. Bir işi yarım bırakma huyum olmadığı için ben de bu yolda devam etme kararı aldım.

 

-Trabzonspor’un sorunları üç ana başlık altında toplanmaktadır. Birincisi ekonomik tablo; durum zordan daha ötedir. Rakamlara girmiyorum, herkes üç aşağı beş yukarı durumu biliyor. İkincisi, kurumsal yapı ve gelenek sorunumuz var. Günlük, haftalık, aylık yaşıyoruz. Üçüncüsü de algı sorunu. Kamuoyunun bizimle ilgili algısında sorun var. Kulüpte her şey yerli yerinde olsa, kulüp bütün kurumlarıyla sağlıklı bir yapıya sahip olsa sportif bir başarısızlık önemli olmaz. Bilirsiniz ki yarın toparlanılabilir.

 

-Kongre olacak, yeni bir yönetim seçilecek ve yeni bir düzen kurulacak. Biz kazanamazsak bile kazanana destek olacağız. Şu anda iyi bir kadroya sahibiz. Bu kadroyu sağlıklı ve verimli işleten bir teknik kadroya ihtiyaç var. Fakat bu teknik direktör sorunu değildir, öyle olsa bu kadar teknik direktörden biri tutardı. Sorun kulübün iyi bir yönetime sahip olmasıdır.

 

-“Bu sene gitti” demek yanlıştır. Trabzonspor’un Türkiye Kupası ve yeniden bir takım olmak gibi iki hedefi olmalı. Elimizde sayı itibariyle çok fazla oyuncu var. Bunlardan iyi bir kadro oluşturulup gerisi bir şekilde elden çıkarılmalıdır.

 

-Bütçede büyük açık var. Kulübün geliri son dönemlerde yıllık 75-80 milyon lira arasına sıkışmış, ancak gideri geçen sene 140 iken bu sene 240 milyon liraya yükselmiştir. Giderler düşürülüp gelir artırılmaya, bir an önce yeni gelir kaynakları bulunmaya çalışılmalıdır. Mutlaka sponsor bulunmalıdır. İsim vermeyeyim ama şu anda ben Türkiye’nin çok üst düzey firmalarıyla sponsorluk için görüşüyorum.

 

-Üç büyüklerin sistemiyle asla başarılı olamayız. Onlar Avrupa’dan oyuncu transfer ederek başarılı olabilirler. Biz bunu yapmaya kalkışırsak onların bütçesine yetişemeyiz. Paris’ten getirdiğin bir futbolcuyu Trabzon’da mutlu edemezsin. Gomez İstanbul’da gelip oynar, çünkü İstanbul ile Münih’in fazla farkı yoktur. Ama Trabzon öyle değildir. O halde bize yakın coğrafyalardan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerden başarıya aç futbolcular almalıyız.

 

-Şike süreci bu seçimde önceki kadar etkili olmaz. Tabii ki hakkımızı aramaya derli toplu, birinci sınıf bir mücadeleyle devam edeceğiz. 2011’de şampiyonluğumuzun elimizden alındığı bir gerçektir. Fakat biz bu süreçte geleceğimizi de kaybettik. Bir yandan da geleceğimizi inşa etmeye çalışacağız.

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24