TDF Trabzon’u İstanbul’da İftarda buluşturdu

Trabzon Dernekleri Federasyonu, bu yıl 2.sini düzenlediği iftar yemeği ile Trabzon’un siyaset, bürokrasi, sivil toplum ve iş dünyasını bir araya getirdi.

TDF Trabzon’u İstanbul’da İftarda buluşturdu
 

 

 

 

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 2.si düzenlenen iftarlar programı İstanbul Zeytinburnu Sur Restaurant’ta yapıldı.

 

İftara siyasetin zirve isimlerinin yanı sıra, İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekleri’nin başkan ve yöneticileri, Trabzonlu Bürokratlar, Trabzonlu İşadamları ve yöresel sanatçılar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldığı iftara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Eski Milletvekili Halil Akyüz, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yıldırım Öztürk ile TDF Kurucu Başkanı ve KARKON Genel Başkanı Tahsin Usta da katıldı.

Yemekte konuşan TDF Genel Başkanı Mustafa Demir; “Trabzon deyince Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği yani marka bir şehirden bahsediyoruz. Ona hizmet etmek kutsal bir vazife sayılır. Biz de o aşk ve şiarla 15 yıldır İstanbul’da çalışıyoruz. 2005’te federasyonumuzu kurduk. Çeşitli faaliyetler yaptık, bu dönem yeni bir çalışma başlatarak Trabzonlu meslek gruplarını oluşturmak istedik ve 20’ye yakın meslek grubu belirledik. Sırayla eğitimcileri, doktorları, avukatları ve son olarak mimar-mühendislerimizi topladık. Sonuç olarak İstanbul’da önemli mevkilerde görev yapan hemşehrilerimiz olduğunu gördük. Topladığımız bilgilerden bir veri bankası oluşturup, meslek gruplarının hem birbirleriyle hem de diğer hemşehrilerimizle daha sağlıklı bir iletişim kurmalarını, birbirlerine faydalı olmalarına katkı sağlamaya çalışacağız. Sonunda 10-20 bin rakamına ulaştığımızda herkesten senede bir kere mesaj yoluyla bağış toplayacak ve toplanan miktarı eğitime aktaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Demir, 26 Eylül’de düzenlenecek olan Trabzon Günleri’nin duyurusunu da yaparak tüm hemşerilerini etkinliğe davet etti.

 

Yaptıkları etkinlikler nedeniyle Federasyona ve Gençlik Kollarına teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada; “Trabzonlu olmak hem ayrıcalık hem de sorumluluktur. Trabzon’un yüzölçümü 4600 km2, nüfusu da 750 bin civarındadır. İstanbul’da Trabzonlu nüfusu 4. ya da 5. sırada gözüküyor. Fakat biz İstanbul’a çok erken geldiğimiz için burada şimdi dördüncü-beşinci göbekten hemşehrilerimiz var. Bu yüzden İstanbul’da Trabzonlular aslında birinci sıradadır. Derneklerimiz ve federasyonlarımız bu hemşehrilerimizi buluşturup tanıştırmak ve bundan daha fazla neşvü nema çıkarmak için çalışmalar yapmalıdırlar. Biz de Trabzon özelinde şehrin marka değerini tarihi derinliğine uygun bir şekilde artırmak için parti ayrımı gözetmeksizin bütün Trabzonlu vekil arkadaşlarımızla ciddi bir gayret içindeyiz. Trabzon’u sağlık, eğitim ve ulaşım kenti yapmanın yollarını araştırıyoruz. Bütün ilçelerde beton yolları artırmaya, Arsin, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ndeki organize sanayi bölgelerini geliştirmeye çalışıyoruz. Trabzon’a lojistik merkez ve demiryolu kazandırmak için ciddi çaba gösteriyoruz. Bu arada iş adamlarımızdan da daha fazla gayret bekliyoruz. Trabzonlular dünyanın her tarafında her alanda birincilikler kazanıyorlar. Bu başarıları Trabzon’a taşımamız gerekiyor. Trabzonspor’umuz son 15 yılda ihmal edildi. Bundan sonra daha çok önem vereceğiz. Hiçbir şey yapamayan dua etsin. Trabzonspor’umuzu şampiyon yapacağız” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24