TAKADEMİ’den 61 ilde 461 STK’ya ziyaret

TAKADEMİ’nin kurucu başkanı Hüseyin Ayaz, 2024 yılına kadar Türkiye’de ve Dünya’da toplam 61 ilde 1461 Trabzon Sivil Toplum Kuruluşunu ziyaret edeceklerini açıkladı.

TAKADEMİ’den 61 ilde 461 STK’ya ziyaret

Kısa bir süre önce kurularak faaliyetlerine başlayan TAKADEMİ’nin urucu başkanı Hüseyin Ayaz, Kasım ayında Bursa’dan başlattıkları Trabzon’un sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programı kapsamında 2024 yılına adar Türkiye ve Dünya genelindeki 1461 Trabzon STK’sını ziyaret edeceklerini açıkladı.

 

Takademi’nin Trabzonlu STK’ların çeyrek yüzyıllık deneyiminin ürünü olduğunu belirten Başkan Ayaz;  “Takademi, Trabzon STK’larında  çeyrek yüzyıl hizmet etmiş deneyimli kişilerce bir yıllık istişareler sonucu kurulmuştur. Hedefimiz 2024 yılına kadar Ülke genelinde ve Avrupa da 61 İlde 461 Trabzon adını taşıyan STK’larla birliktelikle el ele vererek 61 dev projeyi hayata geçirmektir” dedi.


Amaçlarının; “Ülke genelinde ve Avrupa da 61 İlde 461 Trabzon misyonu taşıyan STK’yla birliktelikle kendisinden uzun yıllar bahsettirecek Trabzon tanınırlılığını çok daha yukarılara taşıyacak ülke genelindeki illerde ve Avrupa da 61 tarih kültür ekonomi sosyal amaçlı projeyi uygulamaya koymak” olduğunu belirten Başkan Ayaz; “Trabzonlu STK’nın, dolaysıyla tüm Trabzon camiasının bir araya gelmesi ve Trabzon’un dertleriyle dertlenen herkesin bu proje destek vermesi ve sahip çıkması için birlikteliğe davet ediyorum” dedi.

 

Başkan Ayaz; “Trabzonlu STK’ların uzun yıllar deneyimi olan hemşerilerimizle çok geniş bir kadro oluşturarak bir yıldan beri kafa kafaya vererek camiamıza daha çok nasıl faydalı olabiliriz diye istişareler neticesinde Takademi’nin kuruluşu gerçekleştirdik. TAKADEMİ Kitapçığı ve çalışma programının hazırlıkları tamamlanmak üzere. Takademi’nin özgörev-misyon, öngörü-vizyon çalışma programı en küçük ayrıntısına kadar tanıtan kitapçık hazırlıkları tamamlanmak üzere. 09 Aralık’ta tarihinde Avrupa yakası Trabzon STK Başkanlarıyla Güngören Belediyesi Cevizlik Tesislerinde gerçekleştireceğimiz istişare toplantısına yetiştirmeyi planlıyoruz. 2018 yılı Kasım ayında Bursa’dan başladığımız Trabzon STK ziyaretleriyle 2024 yılına kadar ülke genelinde Avrupa’da Ziyaret edilmeyen STK’mız kalmayacak” diye konuştu.

 

Trabzon STK’larını Takademi çatısı altında birleşmeye davet eden Başkan Ayaz; “Takademi  Kurucular Kurulu üyelerinden oluşan heyetlerle 2018 yıl Kasım ayında Bursa’dan başlattıkları projenin Yalova, İzmit, İstanbul, Adapazarı, Düzce ve Trabzon’da gerçekleştirilerek yılsonuna kadar Manisa, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş istikametinde devam ederek 2024 yılı sonuna kadar ülke genelinde  ve Avrupa’da tüm Trabzonlu STK ayrı ayrı  ziyaretleri tamamlanmış olacak. Toplamda ülke genelinde ve Avrupa da 61 ilde 461 STK ziyaretler tamamlanarak Takademi’nin Anastatüsü, özgörevi-misyonu, öngörüsü-vizyonu anlatılarak onlara da kurumların fiziki durumların mülk maliklik durumu üye sayısı faaliyetleri ileriye dönük projeleri STK üst kurumlarından beklentileri hakkında bilgiler alınarak karşılıklı iletişim bilgileri güncelleştiriliyor. Takademi çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” dedi.


TAKADEMİ’nin hazırlanma aşamasında olan Bilgisayar yazılım programı aracılığıyla STK birbirlerine yakınlaşacağını belirten Başkan Ayaz; “Programla Faaliyette olan Trabzon İl, İlçe, Mahalle, Dernek, Vakıf, Cemiyet, Meslek Gurubu, Federasyon ve Konfederasyonları birbirlerinin hareketliliğini anında görecek birbirleriyle irtibatlarını sağlayarak daha da yakınlaşacak, etkinliklerin çakışmasının da önüne geçilecek tüm STK birlikte çok daha güçlü ses getirecek projeler üretip uygulamaya koyarak Trabzon'un tanırlılığını ve Vizyonun çok daha yukarılara taşıyacak” ifadelerini kullandı.


“TAKADEMİ Türkiye de bir ilke imza atarak model olacak ve Avrupa’ya da taşacak” diyen Başkan Ayaz; Takademi’nin Trabzon STK’larının en az çeyrek yüzyıl yükünü hafifleterek çok daha aktif duruma getirerek proje olduğunu belirterek; “Bu projenin 2021 yoluna kadar Trabzon ayağı tamamlanarak Karadeniz Bölgesindeki STK’na daha sonra  2024 yılında ise Türkiye STK’na uygulayarak biz kurucular kuruluş aşamalarından sonra görevlerimizi ehli değerlerimize teslim ederek bu modeli Avrupa ya uygulamaya çalışacağız” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24