TAKADEMİ Fatih Sultan Mehmet’i kabri başında andı

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (TAKADEMİ) Trabzon’un Fethini Fatih Camiinde Fatih Sultan Mehmet Hanın kabri başında düzenlediği hatim ve dualarla andı.

TAKADEMİ Fatih Sultan Mehmet’i kabri başında andı

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (TAKADEMİ); Trabzon’un Fethini İstanbul Fatih Camii’nde Fatih Sultan Mehmet Han’ın kabri başında hatim ve dualarla andı.

 

Trabzon’un 15 Ağustos 1461 Pazar Günü, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından gerçekleştirilen fethinin 557. Yıldönümü Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi tarafından bu yıl ilk kez 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

TARİHÇİLER BELGELERLE KANITLADI

Etkinlikler kapsamında Mavi Karadeniz TV’de düzenlenen programa telefonla katılan tarihçiler Feridun Emecan, İbrahim Tellioğlu, Hanefi Bostan ve Kenan İnan, Trabzon'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panelde savundukları ve ispatladıkları Trabzon'un Fetih tarihinin 15 Ağustos 1461 olduğunu sebepleri ve belgeleriyle tekrarladılar.

 

Kutlama programının ikincisi Fatih Sultan Mehmet Han’ın kabri başında yapıldı. Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi Kurucu Başkanı Hüseyin Ayaz başkanlığında gerçekleştirilen etkinlik, 17 1Ağustos 2018 Cuma günü Fatih Sultan Mehmet Han’ın kabri başında yapıldı.

 

Hatmi Şerif’in okunduğu ve duaların yapıldığı etkinlikle ilgili açıklama yapan Başkan Ayaz; “Fatih Sultan Mehmet Han’ı hatim ve dualarla andık. Anma etkinliğimize Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ve çok sayıda Trabzonlu ile Cuma namazı için Fatih Camisinde bulunan cemaat de anmaya katıldılar. Duyarlılık gösteren hemşerilerimize, Bayrampaşa Müftümüze ve Fatih Belediye Başkanımız Hasan Suver Beyefendiye Şükranlarımızı sunarım” dedi.

 

TAKADEMİ’nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Ayaz; “Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi, özgün bir sivil toplum kuruluşu olmakla birlikte kendisi dışındaki sivil toplum kuruluşları ve benzeri kurumların üyeleri ile gerek duyan herkese açık bir eğitim, paylaşım merkezidir” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24