İBB’nin Oflu Meclis Üyesi Kabahasanoğlu meclisin gündemini değiştiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çevre Mühendisi Oflu Hemşerimiz Sadullah Kabahasanoğlu başarılı çalışmalarıyla Büyükşehir Meclisi’nin gündemini belirliyor.

İBB’nin Oflu Meclis Üyesi Kabahasanoğlu meclisin gündemini değiştiriyor

İstanbul Beykoz Belediyesi ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Oflu hemşerimiz Sadullah Kabahasanoğlu, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Beykoz Kent Konseyi Başkanı olarak görev yapan Kabahasanoğu, Çevre Mühendisi kimliği ile İstanbul’un çevre sorunlarıyla da yakından ilgileniyor.

2008-2012 yılları arasında AK Parti Beykoz İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ar-Ge Birim Başkanlığı yapan Kabahasanoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi seçildi.

Birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenen Kabahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Riva Deresi'nde kirliliği gündeme ilk getiren isim oldu

İstanbul Beykoz'daki Riva Deresi’nde yaşanan kirliliği gündeme taşıyan Kabahasanoğlu, vatandaşın şikayetlerini büyükşehir meclisine taşıdı.

Beykoz'daki Riva Deresi'nde kirlilik gün geçtikçe artıyor. Derenin kirli olması ve kokması halkın sağlını tehdit ediyor. Mahalle sakinleri bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyor. İSKİ'nin çalışmaları pandemiden dolayı ertelenirken derenin kirliliği insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan İBB ve Beykoz Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, “Riva Deresi bizim için Beykoz’umuz için bölge için çok önemli bir alan bir kaynak bölgede turizmin gelişmesi bölgenin kalkınması adına bizim için çok önemsediğimiz bir alan. Riva deremizle ilgili son zamanlarda geçmişten bugüne gelen yaşadığımız bazı meseleler var bunlarla ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum. İki konu önemli iki konu var bir tanesi derenin taşkın meselesi taşkınlarıyla ilgili olan mesele burada yetki çevre ve şehircilik bakanlığımızın uhdesinde bakanlığımız bu yetkisini bir protokolle Beykoz Belediyemize devretmiş durumda bu taşkınlarla ilgili olan ve derenin çevresinin güzelleştirilmesiyle ilgili olan proje şu an yürütülmekte ve çalışılmakta” dedi.

Kabahasanoğlu, “Riva Deresi'nin kirliliği buraya akan kirlilik kaynaklarıyla ilgili buradaki mesele de İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve İSKi'nin uhdesinde olan bir konu dereye doğal yollardan gelen kaynaklar veya dışarıdan getirilen kirlilikler oluşturuyor. Yağmur suları kanalizasyon suları aynı zamanda bir takım özel atıklar dolayısıyla böyle bir durum söz konusu. Burada Belediye Başkanımız Murat Aydın göreve başladığı andan öncesinden de itibaren konuyu ciddi manada çalışmakta dere üzerinde çeşitli incelemeler toplantılar yapmakta konuyu bütün ilgililerine aktarmakta. Dolayısıyla derenin bu bahsettiğimiz kirlilikle ilgili konusunun aşılması noktasında Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yapılan toplantılarda bir ortak çalışma takvimi de belirlenmiş durumda Mart ayı itibariyle burada ortak değerlendirmeler ve sürecin yürütülmesiyle ilgili adımlar atılması planlandı. Ancak malum Covid 19 süreci bir iki ay kadar süreci sekteye uğratmış durumdadır. Normalleşme takvimine girmiş bulunmaktayız. Bu adımların hızlanmasını İSKİ'nin, Büyükşehir Belediyemizin, Riva Deremizin bu problemleriyle daha yakın ilgilenmesi konusunda yaklaşım ve hareket edilmesini beklemekteyiz. Derenin bir an evvel bu kaynaklarının atık oluşturan atık getiren kaynakların yönetimi hatta bu konuda iki tane arıtma tesisi yapılması gerektiği konusunda kanaatimiz var” şeklinde konuştu.


Sadullah Kabahasanoğlu Kimdir?

1980 yılında Of’ta doğan Kabahasanoğlu, İlkokulu Ballıca Köyü İlkokulunda, ortaokulu Of İmam Hatip Lisesinde, Lise öğrenimini Özel Hekimoğlu Lisesi'nde tamamladı.

2003 yılında Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2004-2006 yılları arasında Üsküdar Belediyesi bünyesinde çevre mühendisi olarak çalıştı. 2006 yılından itibaren özel sektörde yöneticilik yapmakta olan Kabahasanoğu, Kamu- özel sektör işbirliğinde pek çok alanda yurtiçi ve yurtdışı proje geliştirme ve uygulama çalışmalarında görev aldı. 2008-2012 yılları arasında AK Parti Beykoz İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ar-Ge Birim Başkanlığı yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. 31 Mart 2019 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmakta olan Kabahasanoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 18:06

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan Saral
İhsan Saral - 4 yıl Önce

Eğer gerçekten öyleyse sayın Ekrem İmamoğlu çok büyük adam. Çünkü Ak partili bir belediye başkanı CHP'li birinden gelecek bir öneriyi kesinlikle yapmaz, reddederdi. Örnekleri çoktur.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24