Eylül’ün çekimleri Trabzon’da yapılacak

Trabzon ve Maçka’da çekimleri yapılacak olan “Eylül” filminin senaristi, oyuncu ve yönetmen Orhan Ayça, Trabzon’un sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelerek hikaye hakkında bilgiler verdi.

Eylül’ün çekimleri Trabzon’da yapılacak

Türk sinemasının Tanınmış senarist, oyuncu, yönetmen Orhan Ayça Trabzon ve Maçka’da çekimlerine başlayacağı “Eylül” filmi için Trabzon’un sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelerek hikaye hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce yazmış olduğu lösemi hastası küçük kız Eylül’ün hikayesini filime dönüştürecek olan yılların başarılı oyuncusu senarist ve yönetmen Orhan Ayça, İstanbul’da Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu’nun davetiyle Trabzon Talebe Yurdu Başkanı İş Adamı Soysal Algan, İstanbul’da bulunan Maçkalılar Federasyon Genel Başkanı Osman Aydemir ve Maçka Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Birol Bal ile filmin teknik ekibi ve oyuncularıyla bir akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Trabzon Ortahisar ve Maçka’da çekilecek olan EYLÜL adlı filmin alt yapısını oluşturarak hazırlıklarını yapan Ayça, bu filmle çok iddialı bir yapım olacağını belirtti.

Trabzonluların heyecanını yakından gördüğünü ifade eden Ayça; “Bu filim benim yazarken bile büyük emekler verdiğim güzel ve anlamlı mesaj dolu bir hikaye oldu. Türkiye’de ilk kez bir sinema filmi olarak bir bölgenin derdinin mesajlarının verileceği EYLÜL filmi başta lösemili hastaların sesi olacağı gibi başta Trabzon olmak üzere tüm Türkiye de ki lösemili hastaların da dertlerini ve ailelerin sesi olacaktır. Bu filim için Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı filmi Trabzon da ve Maçka’da çekeceğiz. Bu da başta Trabzonlular olmak üzere lösemili ailelerinde ilgisini çekerek heyecan yarattı. Bundan dolayı başta Ortahisar Belediye Başkanı Av. Metin Genç, İstanbul da Trabzon Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu, Trabzon Talebe Yurdu Başkanı Soysal Algan, Maçka Dernekler Federasyon Başkanı Osman Aydemir, Ankara’dan Bilgin Aygül, Trabzonluların çok sevilen ağabeylerinden Tekin Küçükali ve bir çok Trabzonlu ve Maçkalıların hikayeye sahip çıkmaları beni ve tüm ekibimizi memnun etti. Bu filmi Eylül ayında çekime başlayacağız. “dedi.

ŞATIROĞLU “EYLÜL TRABZONUN YARASIDIR” DEDİ

İstanbul da göreve geldiğinden bugüne kadar özel işlerinin yanı sıra Trabzon ve Trabzonluların sesi olarak büyük özverilerle görev yapan TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu “ derdimiz Trabzon ve Trabzonlulardır. Biz federasyon olarak bu filmin Trabzon da ve Maçka da çekilecek olmasından çok mutlu olduk. Ondan dolayı elimizden gelen desteği esirgemeden bu Trabzon’un da derdi olan EYLÜL filminin çekimleri için diğer dernekler ve hemşerilerimizle böyle bir filmin manevi hazzını şimdiden yaşıyoruz ve filmin senaristi ve yönetmeni olan Orhan AYÇA bir araya gelerek ekibini de tanımaktan çok mutlu olduk” dedi.

Trabzon Talebe Yurdu Başkanı Soysal ALGAN ise “bende özellikle gurbette yaşayan bir Trabzonlu ve Maçkalı olarak ilimizde ilçemizde Türkiye’nin en büyük yaralarından olan kanserle ilgili bir kız çocuğunun hikayesinin filminin çekimleri elbette bizleri de çok heyecanlandırdığı gibi yaramıza da melhem olacaktır. Ayrıca Trabzon ve Maçka’mızın tanıtımında da önemli pay sahibi olacak olan bu filme tüm hemşerilerimizin sahip çıkması lazım. “dedi.

Maçka Dernekler Federasyon Genel başkanı Osman Aydemir ise “ Böyle duygusal ve mesaj veren bir filmin Maçka’mızda çevrilecek olması beni çok mutlu etti. Bizler de bu filmin hikayesini yaşayan insanlar olarak gereken desteği vereceğiz ve EYLÜL filmi bittiğinde inanıyorum ki çok önemli mesajlar vereceği gibi Trabzon ve Maçka ilçemizin tanıtımda da önemli rol alacaktır. “dedi.

Trabzon Dernekler Federasyon Genel başkanı İsmail Şatıroğlu gecenin sonunda Trabzonlu sanatçıları da davet ederek filim ekibine Maçka ve Trabzon türküleriyle yöresel müzik ziyafeti gecenin sürprizi oldu. Yöre sanatçılarından Cemal Kadir Kaya ve Erkan Danış kemençe eşliğinde türkülerle filim ekibini mest ettiler.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24