Başkan Çakıroğlu’ndan 103.yıl kutlaması

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Rahmi Çakıroğlu yayınladığı mesajla Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yılını kutladı.

Başkan Çakıroğlu’ndan 103.yıl kutlaması

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Rahmi Çakıroğlu Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Çakıroğlu’nun mesajı;

Tarih boyunca Türk milletinin İstiklal ve hürriyeti için verdiği mücadelenin 1916’da Rusların Of işgaline karşı ortaya konulan direniş ve kahramanlığın ilerleyen yıllarda Anadolu’nun işgaline karşı da bir milli sembol olmuştur.

Bölgede kurulan milis kuvvetler, Muhafaza-i Hukuku Milliye Cemiyetleriyle teşkilatlanıp kurtuluşa giden yolun işaret fişeğini ateşlemişlerdir. Of, kahraman direnişi ile olduğu kadar cephelerde ve muhacirlik yollarındaki kayıp ve acıları ile de tarihe kaydedilmiş bir geçmişe sahiptir. Bu mücadele aynı zamanda Batum’dan Samsun’a kadar olan cephelerde olmuş, Of’un aileleri birlik ve beraberlik içerisinde cephelerde savaşmışlardır.

Tarihin açık penceresinden düne bakarken bugün de kimlerin kendinden olmayanları yok etme planlarının içinde olduğunu biliyoruz. Türk-İslam coğrafyası ve mazlum milletler üzerinde bu programları devam ediyor ve edecektir de… Türklerin yapılan, yapılacak olan bu kıyım ve zulümlere karşı kıyamete kadar karşı duracak tek millet olması bu coğrafyada sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Her an bu mücadelenin merkezinde kendisini gören Of’un ve bölgemiz insanının değer ve kıymeti ortadadır. Yedi düvele karşı 103 yıl önce ortaya konan iradenin bugün de canlı olduğu inancındayım.

Millet olarak tarihin her döneminde zinde ve uyanık olma zorundayız. Türk Devleti olarak bugün ortaya konulan irade ve kararlılık bazılarını endişeye sevk ediyor. Etmeye de devam edecektir. Tehditler hangi koldan, hangi yoldan gelirse gelsin Türk Devletinin çelik iradesine toslamaktadır. İç ve dış unsurlarla verilen bu çetin mücadelenin başarıya ulaşması için Millet olarak katkı sunmak zorundayız. Çünkü kapalı ya da açık bir kurtuluş mücadelesinin içerisindeyiz. Milli birlik ve beraberliğini tesis edemeyen milletlerin başkalarına yem olması mukadderdir.

Tarihi olayların unutulmaması adına Of’ta İstanbul ve diğer bölgelerde yapılan kutlamalar, anma programları tarihi zinde tutmak adına önemli programlardır. Merkezi İstanbul’da olan Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği olarak biz de başta Of Belediyesi, Of Hayrat Derneği, Trabzon Dernekler Federasyonu ve diğer sivil toplum kuruluşları yapılan faaliyet ve çalışmalara bugüne kadar katkılarımızı koyup milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Devletine, milletine, toprağına, bayrağına, ezanına hangi şart ve ahvalde olursa olsun, bize atalarımızın miras bıraktığı bu kutsal toprakları korumak ve savunmak boynumuzun borcudur.

Bu topraklar için kahramanca şehit olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anarken Of’un kurtuluşunun 103. yıldönümü Of’umuza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDULLAH ÇAKIR.ÇAKIROĞLU LAKAPLI
ABDULLAH ÇAKIR.ÇAKIROĞLU LAKAPLI - 3 yıl Önce

Allah o günleri bir daha göstermesin amin

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24