Nuhoğlu ailesi Hayrat’ta buluşuyor

Türkiye’nin en büyük aile buluşmalarından biri olan Nuhoğlu Aile Buluşması’nın 14.sü 25 Ağustos Pazartesi günü Hayrat’ta yapılacak.

Nuhoğlu ailesi Hayrat’ta buluşuyor

Nuhoğlu Vakfı tarafından organize edilen Hayrat Buluşmalarının 14.sü 25 Ağustos Pazartesi günü Hayrat’ta üst düzey bir katılımla yapılacak.

 

En Büyük Aile Buluşması Hayrat’ta

Nuhoğlu Vakfı’nın geleneksel Hayrat Buluşmaları bu yıl 14.kez düzenleniyor.  25 Ağustos Pazartesi günü Hayrat Merkez’deki etkinliklere bu sene, iş, sanat, spor ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Nuhoğlu Vakfı Genel Müdürü Filiz Nuhoğlu, 14. Hayrat buluşmalarının sadece Hayrat’ta değil, Karadeniz bölgesinde gelenek haline geldiğini belirterek, “Anadolu’nun her bir köşesinden akrabalarımız gelecek. Trabzonspor Kulübü başkan ve oyuncuları aramızda olacak. Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Aykurt Nuhoğlu ile birlikte çok sayıda işadamımız, aile dostumuz Hayrat’ta olacak. Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanından ağırlayacağımız misafirlerimiz olacak. Nuhoğlu Vakfı Başkanı Sayın Hayrettin Nuhoğlu, Eski Yönetim Kurulu ve Danışmanlar Meclisi Başkanımız Sayın Çetin Nuhoğlu, her sene olduğu gibi yine Hayrat’ta hemşehrileriyle biraraya gelecek. Türkiye’nin tanıdığı Prof. Dr. Asiye ve Zafer Nuhoğlu, Av. Aziz Nuhoğlu dışında Osmaniye Sumbas Belediye Başkanı Osman Nuri Nuhoğlu da ilçede olacak” dedi.

 

Vakıf’tan Eğitime 2 buçuk milyon TL

1996’da Nuhoğlu aile yakınlarını biraraya getirmek için kurulan Vakıf, daha sonraki yıllarda özellikle eğitimle ilgili projelerle adından söz ettirdi. Vakıf, 2006’da Hayrat ve Of’ta başarılı ancak imkânları olmadığından sınavlara hazırlanmak için dershanelere gidemeyen öğrencilere taşımalı sistemle dershane imkanı tanıdı. Yedi yıl içinde yaklaşık 1000 öğrenciye karşılıksız taşıma, kurs ve eğitim yardımı desteği sağladı. Yemekten, eğitim materyallerine kadar öğrencilerin her ihtiyacını karşılayan vakıf, yaptığı yatırımın desteğini BAŞARI olarak aldı. Vakfın desteğinden yararlanan öğrencilerden % 94’ü, lise ve üniversitelerin en iyi bölümlerine yerleşti.  2006- 2013 arasında İlköğretimden 81 öğrenci Fen Liselerine, 25 sosyal bilimler liselerine, 112 Anadolu öğretmen liselerine, 707 öğrenci de Anadolu liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek liselerine yerleştirildi. Vakfın desteklediği öğrenciler aynı zamanda bir ilki de yaşattı. Of ve Hayrat tarihinde ilk kez 2 öğrenci Bakanlığın Seviye Belirleme Sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birinciliğine ortak oldu.

 

Eğitimde Hayrat ve Of Trabzon’un En Başarılı İlçeleri

Nuhoğlu Vakfı’nın Of ve Hayrat’taki eğitim faaliyetleri kesintisiz devam ederken, her iki ilçe eğitimde Trabzon ortalamasının çok üzerine çıktı. Trabzon’un Türkiye genelinde üniversitelere öğrenci yerleştirme oranı yüzde 24 iken, Hayrat ve Of ilçelerinde bu oran 2013 LYS’de  yüzde 65 oldu. Nuhoğlu Vakfı’ndan önce her iki ilçede 100 lise öğrencisinden sadece 9’u üniversiteli olurken, vakfın eğitim desteğinden sonra bu oran 100 çocuktan 65’i üniversiteli oldu.

 

Nuhoğlu Vakfı önderliğindeki buluşmalar, Hayrat ve Of kaymakamlıkları, Hayrat Belediyesi, Hayratlılar Derneği ile ortaklaşa düzenleniyor. Aile buluşmalarıyla başlayan, daha sonra büyük bir eğitim projesiyle yüzlerce çocuğa ufuk açan Nuhoğlu Vakfı’nın Hayrat’taki etkinliğine Türkiye’nin dört bir tarafından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24