Hayrat’ta Kutlu Doğum konferansına yoğun ilgi

Hayrat Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum programı, salon yetmeyince müftülüğün bahçesinde kurulan çadırda yapıldı.

Hayrat’ta Kutlu Doğum konferansına yoğun ilgi
Hayrat Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum programına Hayratlıların ilgisi yüksek oldu.
 
Pazarönü Merkez Camii İmam Hatibi Ergin Koç tarafından sunulan program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Balaban Kuran Kursu Hocası Alparslan Atmaca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından programın açılış konuşmasını Hayrat Müftüsü Hayrettin Kılıçbay yaptı.
 
Programda konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, “Kur’an’a göre kardeşlik” konulu sunumu yaptı.
 
Pınarca Kur’an Kursu ilahi gurubunun ilahiler okumasının ardından hafta münasebetiyle düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi.
 
Hayrat Meydanlı Camii İmam Hatibi İrfan Karaahmetoğlu’nun yaptığı duanın ardından davetlilere yemek ikramı yapıldı. Program sonunda davetlilere “Gül” ile “Hz Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu kitap verildi
 
Yarışmalarda dereceye girenler ve ödülleri;
Kırk Hadis Yarışmasında Merkez Kuran Kursundan Vahap Karagülle Birinci, Balaban Kuran Kursundan Ahmet Ali Er ikinci, Merkez Kuran Kursundan Ömer Elmas üçüncü olurken Pınarca Kuran Kursundan Kader Işık’a ise Özel Ödül verildi. Öğrencilere ödüllerini Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu takdim etti.
 
Siyeri Nebi Bilgi Yarışmasında ise iki birinci birden çıktı. Taflancık Kuran Kursu öğrencileri Hatice Yeşilyurt ve Hanife Kıroğlu ile Balaban Kuran Kursu öğrencileri Hamdullah Kartal ve Hayati Can birinciliği paylaştılar. Yukarı Pınarca Kuran Kursu öğrencileri Barbaros Aslantürk ve Ömer Ulu ikinci olurken, Merkez Kız Kuran Kursu öğrencileri İlknur Erdem ve Rahime Taşkın ise üçüncü oldular. Bu öğrencilerin ödüllerini ise Hayrat İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay takdim etti.
 
Peygamberimize Mektup konulu yarışmada Gülderen İlköğretim Okulu öğrencisi Sergen Kılıç birinci olurken, Hayrat İMKB Yibo Öğrencisi Rukiye Şimşek ikinci, Gülderen İlköğretim Okulu öğrencisi Mihriban Öztürk ise üçüncü oldu. Öğrenciler ödüllerini Hayrat İMKB Yibo Müdürü Turan Orakçı’dan aldılar.
 
Peygamberimize Şiir konulu yarışmada Pınarca Müslüm Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi Sümeyra Demirci birinci olurken Balaban İlköğretim Okulu öğrencisi Neslihan Aydınlı ikinci, Balaban İlköğretim Okulu öğrencisi Reyhan Aydın ise üçüncü oldu. Bu öğrencilerin ödüllerini ise Hayrat İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Güner takdim etti.
 
Peygamberimize Kompozisyon konulu yarışmada ise Hayrat İMKB Lisesi öğrencileri dereceleri paylaştılar. Merve Eray birinci olurken Dilek Keskin ikinci, Kemal Şeker ise üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu takdim etti.
 
Masa Tenisinde kardeşlik öne çıktı
Masa Tenisi Yarışmasında ise Ethem Şanlıbayrak hükmen şampiyon oldu. Şanlıbayrak’ın hükmen şampiyonluğunu ise Polis Memuru Osman Sezgin sağladı.
 
Final maçında Ethem Şanlıbayrak adlı öğrenci ile eşleşen Polis Memuru Osman Sezgin, maç başlamadan rakibini galip ilan ederek birinci olmasını sağladı.
 
Ödül töreninin ardından konuşan Sezgin, “biz meslek gereği her zaman halkla beraberiz ve onlara olan sevgimizi saygımızı her ortamda gösteriyoruz. Öğrenci kardeşimiz finale çıkmış onun elinden bu şampiyonluğu almak yakışmazdı. Böylesine kardeşliğin işlendiği bir günde yakışanı da bu olmalıydı” diyerek duygularını paylaştı.
 
Masa Tenisi yarışmalarının üçüncüsü ise Kemal Özcan oldu. Satranç dalında ise Ömer Faruk Doğanay şampiyon oldu. Masa Tenisi ve Satranç yarışmalarının ödüllerini Hayrat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydemir takdim etti.
 
Haber-Foto: Şefik Üstündağ

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24