Hayrat Müftülüğü ve TDV'den Kutlu Doğum şöleni

Hayrat Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Hayrat Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Programı, Hayrat Müftülüğü’nün bahçesinde yapıldı.

Hayrat Müftülüğü ve TDV'den Kutlu Doğum şöleni
Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. yıldönümü münasebetiyle, Hayrat İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hayrat Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum Programı, Hayrat Müftülüğü'nün bahçesinde yapıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Balaban Beldesi Hamzalı Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Murat Başer’in okuduğu Aşrı Şerifin meali ise Pazarönü Merkez Camii İmam Hatibi Engin Koç tarafından okundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hazırlanan Slayt Gösterimi davetlilere sunulduktan sonra Hayrat İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, açılış konuşması yaptı.

 

Müftü Kılıçbay’ın ardından Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu bir konferans verdi.

 

Yukarı Pınarca Kuran Kursu öğrencilerinin ilahiler okuduğu programda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmanda Çok Programlı Lise 12/A sınıfı öğrencisi Kemal Şeker birinci olurken, aynı liseden 11/A sınıfı öğrencisi Merve Eray ikinci ve 12/A sınıfı öğrencisi Merve Yiğit ise üçüncü oldu. Bu öğrencilerin ödüllerini Trabzon Müftüsü Veysel Çakı takdim etti.

 

Kur’an Kursları öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında Hamzalı Kız Kur’an Kursu’ndan Kübra Keskin birinci olurken, Balaban Erkek Kur’an Kursu’ndan Fatih Dursun ikinci ve Taflancık Kız Kur’an Kursu’ndan Fatma Karaalioğlu ise üçüncü oldu. Bu öğrencilerin ödüllerini ise Of Müftüsü Recep Onat takdim etti.

 
Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmanda Yatılı Bölge Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Cengizhan Öztürk birinci olurken, aynı okuldan 7/B sınıfı öğrencisi Aydın Perçin ikinci, Gülderen Ortaokulu’ndan Özlem Kahraman ise üçüncü olurken Balaban İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi Seyhan Aydın mansiyon ödülüne layık görüldü. Bu öğrencilerin ödülleri ise İlçe Jandarma Bölük Komutanı Süleyman Alkan tarafından verildi.

İlkokullar arasında düzenlenen mektup yarışmanın Yatılı Bölge İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Dilara Serra Türk birinci olurken, sınıf arkadaşı Reyhanur Eski ikinci ve Yeniköy İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Hüseyin Demirci ise üçüncü oldu. Bu öğrencilerin ödüllerini de Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu takdim etti.

 

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okunan 150 hatim, 2.152.000 salevat ve 60.000 kelime-i tevhid nedeniyle Gülderen Merkez Camii İmam Hatibi Muhammet Aydın tarafından dua yapılarak program sona erdi.

 

Program boyunca Türk Kızılayı Kan Bağış aracı, Müftülük Binasının önünde kan bağışı toplarken, Çaykur da kurduğu çay standı ile misafirlere çay ikramı yaptı. Program sonunda da misafirlere yiyecek ikramı yapıldı. 

Programa Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Müftü Yardımcısı Hayrat Eski Müftüsü Hasan Güneş, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Ak Parti Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 11 yıl Önce

KUTLU DOĞUM HAFTASI DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

adem oglu
adem oglu - 11 yıl Önce

ORDA SADECE AKP Lİ KİŞİ YOKTU AKP İLÇE BAŞKANI İYİ BİR İNSAN OLABİLİR ONA LAFIM YOK AMA BİR PARTİYİ ONE CIKARIP DİGERLERİNİ HİÇE SAYMAK TARAFSIZ GAZETECİLİK ANLAYIŞINA SIGMAZ

Editörün Notu;
Sevgili Ademoğlu bahsettiğiniz durum bir eksiklik olabilir ancak haberi yapan arkadaş bu kadar bilgi verdi. Programa katılan diğer siyasileri yazarsanız biz de habere ekleriz.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24