Başkan Gümrükçüoğlu Hayrat’ta muhtarlarla buluştu

Hayrat’ta mahalle muhtarlarıyla buluşan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un aldığı maliye payının yeniden düzenlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin referandumdan sonra yapılacağını müjdeledi.

Başkan Gümrükçüoğlu Hayrat’ta muhtarlarla buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Hayrat’ta düzenlenen istişare toplantısında mahalle muhtarlarıyla sorunları ve çözüm önerileri konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

 

Toplantıya Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Ak Parti Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, toplantıda Hayrat’ta 2016 yılında gerçekleştirilen ve sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak muhtarları ayrıntılı şekilde bilgilendirdi.

 

2016 YILINDA 100 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

2016 yılında Trabzon tarihinin en yüksek bütçeli yol çalışmalarına imza attıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Mevsim açılıyor. Mart sonu çalışmalarımıza yoğun şekilde başlarız. Trabzon’da ne yapıyorsak bütçelerimiz oranında yapıyoruz. Trabzon’da Cumhuriyet tarihinden en fazla yol yatırımı yapılan yıl daha önce 2013 yılıydı. 2013’te biz il belediyesiydik. İlçe belediyeleri, KÖY-DES bütçesi, İl Özel İdaresinin kendi bütçesi ve dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı, şehrimizin evladı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın İl Özel İdaresine gönderdiği 35 trilyonluk hibe yardımı ile o yıl 63 trilyonluk yol, menfez, istinat, betonlama ve asfaltlama yapılmıştı. Geçen yıl (2016) Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bizim bu konuya arz ettiğimiz para ise 100 trilyondur. Geçen yıl Trabzon tarihinin en büyük yol yatırımına imza attık” diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu Hayrat’ın mahalle muhtarı ile gerçekleştirdiği toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin aldığı maliye paylarının arttırılacağına yönelik birde müjde verdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM SÖZ VERDİ

2017 yılında gerçekleştirilecek olan yol çalışmalarının bir önceki yıl olduğu gibi imkânlar dâhilinde icra edileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir belediyeleri arasında Trabzon, Ordu, Sakarya ve Malatya illeri maliye payları yönünden sıkıntı yaşıyor. Antalya’da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız bunun düzeltilmesi için bizlere söz verdiler. Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli geçtiğimiz günlerde şehrimize teşrif ettiler. ‘Bu işin yasası, planı-programı hazır, referandumdan sonra gerekli düzenlemeleri yapacağız’ dediler. Trabzon, Ordu, Malatya ve Sakarya’ya düşen maliye paylarının düzeltilmesi ve ilçe belediyelerimizin de güçlerinin arttırılması için gerekli yasa değişikliği referandumdan sonra gerçekleştirilecek. Allah (c.c.) izin ederse Nisan’ın sonuna kadar o kanunda çıkmış olacak ve hizmette elimiz güçlenecek. Talep edilene yetişemediğimizi bilin ki imkân olduğunca yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

MAHALLE ANA YOLU BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDA

Açıklamalarına devam eden Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Kanun gereği yolları ayırdık. Eski ismiyle köy olan mahalleleri ilçe merkezlerine bağlayan bir tek yol Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda. Mezra ve yayla yolları Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda değil. Bir mahalleyi ilçeye bağlayan üç hat varsa bunun en çok kullanılanı Büyükşehirin sorumluluğunda, diğerleri ilçe belediyesinin sorumluluğunda. Peki, ilçe belediyesi nasıl yapacak o yolları? Vatandaş haklıdır, işinin görülmesi yolunun yapılmasını ister. Biz buna hak veriyoruz. Bundan dolayı kâğıt üzerindeki kanuni ayrıma bizim baktığımız yok. İmkânlar dâhilinde her yere yetişmeye çalışıyoruz. İnşallah maliye payları ile ilgili düzenleme yapıldığında daha da güçleneceğiz, bu alanda daha fazla çalışma yapacağız, ihtiyaçlara daha hızlı karşılık vereceğiz.”

 

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu da toplantıda yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediyesinden her türlü desteği aldıklarını kaydetti. Nuhoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız hiçbir konuda bizleri geri çevirmemiştir. Elindeki tüm imkânları Hayrat için seferber etmiştir. İlçemize yapmış olduğunuz hizmetlerden ötürü sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu 2016 yılında Hayrat’ın mahallelerinde gerçekleştirilen, sürdürülen ve 2017 yılında yapılacak çalışmaların programı ile ilgili mahalle muhtarlarıyla detaylı istişarelerde bulunarak toplantıyı tamamladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24