Gözün aydın Of, gazeten Of Havadis 600. sayısında

Gerek ülkemizde gerekse dünyada basın; yasama, yürütme, yargıdan sonra gelen dördüncü kuvvet olarak anılıyor. Her ne kadar sıralama böyle olsa da yeri geldiğinde tüm diğer erkleri geride bırakarak birinci sıraya da gelebildiğine de şahit olduk geçmişte. Günümüz dünyasında toplumları yöneten algılardır. Bugün basının algı oluşturması açısından en büyük güce ulaşmış olduğuna şahit oluyoruz. Toplumların önemli bilgi kaynakları olan basın yayın kuruluşlarındaki en önemli özellik bağımsızlıktır. Bağımsızlığın da ön koşulu ise ekonomik özgürlüktür. Ekonomik bağımlılık hangi güçlerin kontrolüne geçerse o güçlerin isteği doğrultusunda bir gerçeklik ortaya konur. Böyle şartlara evrilen basın toplumun değil kişilerin ve zümrelerin gerçekliğine hizmet eder.

 

Bu girizgahı basının ilkesel bir temel tutuma sahip olması nedeniyle yaptım. Buradan gelmek istediğim asıl mesele Of Havadis Gazetemizin bu hafta 600. Sayısı ile siz değerli okuyucularımızla buluşmasının mutluluğu ve gururunun yaşanması vesilesiyledir. Of Havadis’in mutfağını bilmeyen, ne zorluklarla bugüne geldiğini bilmeyen elbette göbekten atıp tutacaktır. Eleştirileri kabul etsek de bu tür işin özüne dokunmayan, art niyetli eleştirileri yararlı ve iyi niyetten yoksun olarak görüyoruz. Yapıcı olan, yol gösterici olan her türlü ikaz, eleştiriye açık olduğumuzu bu vesileyle bir defa daha tekrar etmek istiyoruz.

 

Evet, Of markası önemli bir değerdir. Bu markaya tüm hemşerilerimizin önem vermesi gerekir. Olumlu bir iş yapılmıyorsa en azından bu markanın değerinin düşürülmesinden kaçınılmalıdır. Biz biliyor ve inanıyoruz ki yaptığımız iş çok hem hayırlı hem de farklı bir iştir. Of Havadis Gazetesi yaşadığı şehre ve topluma karşı çıktığı yolda her hafta elinden geldiğince şehirde yaşananları ulaşabildiği kadarıyla halkımıza duyuruyor. Bunu yaparken bugünü kayıt altına alırken yarın için de bu şehri merak edenlere önemli bir arşiv imkânı sunuyor. Maddi ve manevi olarak gücümüz yettiği kadar buna devam edeceğiz inşallah.

 

Belki de başlangıçta Of Havadis Gazetesine bu kadar ömür biçilmemişti. Buraya kadar gelmenin biraz da deli cesareti olduğunu söylemek yanlış olmasa gerekir. Çünkü hem maddi olarak fedakârlık yapacaksınız hem de manevi olarak zamanınızdan ve rahatınızdan fedakârlık yapacaksınız. Bugün Of gibi bir yerde bu işi biz yapıyorsak tek nedeni bu işten para kazanılmadığı ve büyük emek isteyen bir iş olmasındandır. Yoksa bu iş bize kalmazdı. Ama olsun biz tüm sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen şehrimizi ve ülkemizi seviyoruz, bu uğurda fikir üretmeye, haber üretmeye devam edeceğiz inşallah.

 

Haberimiz olmak kaydıyla Of’u ilgilendiren hangi siyasi, sosyal, kültürel, sanatsal vs. etkinlik varsa orada olup haberini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Her ne kadar haberimizin olmadıklarından sorumlu tutulmanın sorumsuzluğuyla eleştirilsek de biz gücümüzün yettiği kadar yayın çizgimizi devam ettireceğiz. Of Havadis Gazetesi tüm emek verenleriyle 600. Sayıya ulaşmakla her şeyiyle kendi rüştünü ispat etmiştir. Kendini ispat diye bir derdi kalmamış Of’un önemli bir markası haline gelmiştir.

 

Her ne kadar bizler gerek haber hazırlanmasında gerek köşe yazılarının yazılmasında bir emek ortaya koyuyorsak da işin asıl yükünü Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar Bey çekiyor. Gerek işin maddi sıkıntısını gerekse gazetenin yayına hazırlanmasını o yapıyor. Bütün bunları yaparken işleri haricinde evinde gecesini gündüzüne katarak hafta sonu tatillerini harcayarak bir eser ortaya koyuyor. Tüm emekleri nedeniyle bu işin tüm zorluğunu yaşayan biri olarak kendisine teşekkür ediyor, başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Hiçbir şey yapılmıyorsa en azından bu emeğe saygı duyulsun.

 

Farklı ve önemli bir iş yaptığımızı biliyoruz. Maddi destek görmesek de insanlardan aldığımız olumlu geri dönüşlerle heyecanımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Belki niceliksel olarak tam anlamıyla karşılık bulmasak da toplumda niteliksel olarak bulduğumuz karşılığı önemsiyoruz. Bu karşılık nedeniyle çizgimizi bozmadan, bu sorumluluğumuzu hissederek götürebildiğimiz kadar götürmeye çalışacağız Of Havadis Gazetesini. Bu ana kadar gazetemize emeği olanlara teşekkür ediyor, bu gazetede onlara her zaman yer vardır diyoruz. Of Havadis Gazetesine verilecek reklam desteği gazetenin kalitesini artıracaktır. Bize maddi olarak bir şey sağlamayacaktır. Gözün aydın Of, gazeten Of Havadis 600. sayısında. Destek sizden, gayret bizden, Tevfik Allah’tandır. Rabbim nice 600’ler devirmeyi nasip etsin.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24