ENSEST İLİŞKİ HARAMDIR

Vazifem gereği yerel ve ulusal basını yakından takip etmeye çalışmaktayım. Özellikle magazin gazetelerinde son dönemlerde ilginç bir o kadarda tehlikeli haberlere rastlamaya başladım. Konu yakın akraba içerisinde gönül ilişkileri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Haberlere göre bir bakıyorsunuz kızımız dayısıyla gönül ilişkilerine girmiş durumda yada bir bakıyorsunuz oğlumuz ablasının kızıyla gönül ilişkisine girmiş durumda. Burada edebimden gönül ilişkisi diye yazıyorum. Yoksa durum gerçekten çok tehlikeli boyutlarda seyretmektedir.

Bir insanın dinen birinci dereceden akrabalarıyla ilişkiye girmesi kesinlikle mümkün değildir. Rabbimiz evlenilmesi haram yani kesinlikle yasak olan kadınları ayetinde açık olarak belirtmektedir. Bakınız ne buyurmaktadır; Ömer Nasuhi Bilmen (4/NİSÂ-23: Sizin üzerinize (şu kadınlar) haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, hemşireleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, birâderinizin kızları, hemşirenizin kızları; ve sizi emzirmiş olan süt analarınız, süt hemşireleriniz, zevcelerinizin valideleri, ve kendilerine mukarenette bulunmuş olduğunuz zevcelerinizden yanlarınızda bulunan üvey kızlarınız. Şâyet zevcelerinize mukarenette bulunmamış iseniz sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve kendi sulplerinizden olan oğullarınızın zevceleri de ve iki hemşirenin arasını cem etmeniz de (sizin için haramdır). Geçmiş olan ise müstesna. Şüphe yok ki Allah Teâlâ gafûrdur, rahîmdir.)

Ayeti celile açık ve yoruma ihtiyacı yoktur. Rabbimiz evlenilmesi haram olan kadınları belirtmektedir. Bakınız kelimeye dikkat ediniz evlenilmesi haram diyor. Bu emri ilahi varken nasıl olurda bir erkek kendine haram olan kadınlarla gönül ilişkisine girer anlamakta zorluk çekmekteyim. Bir erkek evlenilmesi haram olan kadınlarla gönül ilişkisine girerse iki türlü harama girmiş olacaktır. Bunlarda biri zina bir diğeri de kesinlikle yasak olan kadınla gönül ilişkisine girdiğinde yasaklığı ihlal ettiğinden ikinci bir haram işlemiş olacaktır. Zina edenler bir günah alırken evlenilmesi haram olan kadınlarla gönül ilişkisine girildiğinde yasak ihlal edildiğinden ikinci bir haram daha ortaya çıkacaktır.

Ayrıca konu buraya gelmesi sebebiyle yazmakta bir beis görmüyorum bir erkek nasıl olurda kendine haram olan bir kadınla bir araya gelir burada da bir tuhaflık var. Yani gazetelerde ablasının kızıyla bir yatta beraber olacaksın ve bu haberde gazetede çıkacak ve sen de bundan ar etmeyeceksin inanın bana bunu anlamakta bayağı zorlanmaktayım!

Şimdi bunun diğer bir sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. Bu haberler sebebiyle ensest ilişkiler halkımız arasında artmasına sebebiyet verecektir. Bu haberleri okuyan cahil erkeklerimiz ve cahil kızlarımız evlenilmesi haram olan kişilere karşı bir muhabbet duymaya başlayacak ve Allah muhafaza aralarında elektriklenmeler başlayacaktır. Bu durum da Rabbimizin gazabına sebep olmasından korkarım. Bakınız Lut (a.a.) zamanında erkekler erkeklere arzu duymaya başlamışlarda Rabbimiz onları yanardağla terbiye etmiştir. Onları o halleri üzerinde yakalamış ve yok etmiştir. O rezil halleri bugün bile İtalya’da Pompai’de sergilenmektedir.Bu ayetlerden anlıyoruz ki Rabbimiz doğal yollardan çıkılması durumunda gazaba gelmekte ve kullarını azapla terbiye etmektedir. Kim bizlere teminat verebilir?! Bu ensest ilişkiler ayette açık olarak haram kılınmış olduğu halde bizler tarafından işlenmeye başladığımızda Rabbimizin gazabını celbetmeyecek midir?! Ben söyleyeyim mutlaka celbedecektir.

Ya Rabb! İnsanımıza akıl fikir ver…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24