Yaban hıyarı tehlike saçıyor

Yeşil görüntüsü ile çevreye güzellik saçan ve halk arasında da “Yaban Hıyarı” olarak adlandırılan Literatürde ise “İt Dolambacı” olarak bilinen bitki, tehlike saçmaya başladı.

Yaban hıyarı tehlike saçıyor

Yeşil görüntüsü ile çevreye güzellik saçan ve halk arasında da “Yaban Hıyarı” olarak adlandırılan bitki, çevreye tehlike saçıyor.

 

Bölgede ilk görüldüğü yıllarda oluşturduğu manzara ile vatandaşların hoşuna giden yaban hıyarı, zamanla yarattığı tehlikeler ve yayılma hızı ile vatandaşları endişelendirmeye başladı.

 

Bahçelerden temizlemeye başlandığında pek önemsenmeyen dikensi yumuşak çıkıntıları anında elbiselere yapışarak vücut içine kadar girmekte ve acı ile kaşıntı oluşturmaktadır.

 

Temizlemesi de oldukça zor olan Yaban Hıyarının yapıştığı elbiselerden temizlenebilmesi için giyilen elbisenin yıkanması gerekiyor. Yaban Hıyarı, çok kısa sürede ekili alanları ve ağaçları şemsiye gibi kapatıp kurumalarına neden oluyor.

 

Vatandaşlar yetkililerin soruna el atmaları ve gerekli tedbrileri almalarını isterkengerekli önlemlerin alınmadığı takdirde bölgede tüm bitkiler yok olacağını ifade ettiler.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24