Holo’nun muhtarları Avrupa yolcusu

Dernekpazarı İlçesi’nin Holo Köylerinin muhtarları Avrupa’daki hemşerilerinin davetlisi olarak gurbette ziyaretlerine gidiyor.

Holo’nun muhtarları Avrupa yolcusu
Dernekpazarı İlçesi’nin Holo Köyleri olarak bilinen Çalışanlar, Çayırbaşı, Günebakan, Ormancık, Taşçılar, Tüfekçi ve Yenice Köylerinin muhtarları Avrupadaki hemşerilerini ziyarete gidiyor.
 
Karadeniz insanının en büyük özelliklerinden biri, nerede yaşarsa yaşasın, doğup büyüdüğü topraklardan bağını hiç kesmemesidir. Yılda en az bir kere de olsa memleketine gelerek sıla özlemini gidererek eş, dost, komşu ve akrabalarıyla görüşmeyi ihmal etmez.
 
Avrupa’daki hemşerileri ise bu kez muhtarlarını Avrupa’ya davettiler. Doğup büyüdükleri yerlerin sorunlarını kendi sorunları kabul ederek çözüm üretme gezisi düzenleyen gurbetçiler, muhtarlarını dinleme, hizmet  için ortak karar alma ve onlara bir tatil  fırsatı yaratma kararını uygulamaya koydular.
 
Çalışanlar Köyü Muhtarı Namık  Kemal Dizdar, Çayırbaşı  Köyü Muhtarı Cemal Algül, Günebakan Köyü Muhtarı Burhan Koç, Ormancık Köyü Muhtarı Ahmet Hilmi Altıntop, Taşçılar Köyü Muhtarı Mehmet Sandıkçı, Tüfekçi Köyü Muhtarı Şakir Al ve Yenice Köyü Muhtarı Hikmet Kurt gezi için hazırlıklarını tamamladılar. Muhtarlar, bu gezinin hem kendileri için hem de köyleri için çok yaralı olacağını belirttiler.
             
Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24