Dernekpazarı’nda coşkulu Kurtuluş Günü

Dernekpazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Dernekpazarı’nda coşkulu Kurtuluş Günü

Dernekpazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü Dernekpazarı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Hasan Cansız  Kom Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahçesindeki Atatürk Büstüne çelenklerle in sunulmasıyla başlayan törenler Atatürk İlkokulu salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemi Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından yapıldı. Hasan Cansız Kom Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Behice Balcı İşgal ve kurtuluş ile ilgili konuşmasında verilen mücadelelere ve şehitlere değindi.

 

10 A Sınıfı öğrencisi İrem Topaloğlu’nun okuduğu “SULTAN MURAT ŞEHİTLERİNE” adlı şiirini, İlçenin geçmişinden derlenen fotoğrafların slayt gösterisi izledi.

Müzik öğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetimindeki koro birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri coşturdu.

15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsüne giderek darbeye karşı direnip gazi olan Zincirlitaş Mahallesi sakinlerinden Albaraka Türk Katılım Bankası Stratejik Planlama Müdürü Osman Çelebi o gece yaşananları anlatarak özellikle gençlere mesajlar verdi.

Konuşması sonunda Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık sahneye çıkarak; “Osman Beye Kurtuluş günümüzde bizimle beraber olup, o geceyi anlatmanızı istesek nasıl olur dediğimizde olumlu cevap vererek İstanbul’dan kalkıp geldiler. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az gelir. Bu günün anısına bir plaket sunacağım” diyerek kendisine plaket takdim etti.

 

Plaketi Alan Gazi Çelebi; “Yaptığım çalışmalarla ilgili çok plaketler aldım. O gece ile ilgili başbakandan da plaket aldım, ama bu plaket benim için en anlamlısı ve en kıymetlisidir. Çok teşekkür ederim” dedi.

Programın sonunda Dernekpazarı’nda çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

“Siyer-i Nebi” kitap okuma yarışmasında Dernekpazarı’nda birinci olan Lokman Kara’ya ve il genelinde birinci olan Zeliha Odabaş’a, Kuran-ı Kerimi Güzel okuma yarışmasında Birinci olan Ekrem Yasin Şeker ve Melisa Terzi’ye, Ezan okuma yarışması birincisi Yusuf Enes Atalay’a,  Fotoğraf yarışmasında birinci olan Fatmanur Ekşioğlu’na ödülleri Kaymakam Murat Yıldız tarafından verildi.

 

Aynı dallarda ikinci olan Melike Koşmaz, Onur Bolat, Arif Sarıcaoğlu, İrem Topaloğlu, Onur Şenocak ve Özlem Dereli’ye ödülleri Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından verilirken  aynı dallarda üçüncü olan Büşra Yılmaz, Ahmet Faruk Bayram, Tacettin Yalçınkaya, Ahmet Alkan ve Yusuf Eren Atalay’a ödülleri Gazi Osman Çelebi tarafından verildi.

Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen Atatürk İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği Halkoyunları gösterisinin peşinden Trabzon Belediyesi Mehter Takımının gösterileri sonunda sunucu Edebiyat öğretmeni Deniz Gökdeniz, emeği geçenlerle iştirakçilere teşekkür
ederek programın sona erdiğini duyurdu.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24