Dernekpazarılılar sağlık için yürüdüler

“Sağlık İçin Hareket Et Günü” ve “Dünya Obozite Günü” nedeniyle Dernekpazarı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Dernekpazarılılar sağlık için yürüdüler
10 Mayıs “Sağlık İçin Hareket Et Günü” ve “22 Mayıs Dünya Obezite Günü” nedeniyle Dernekpazarı’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen etkinliklerden sorumlu hemşire Dilek Canpolat etkinlikler kapsamında okullarda kanser, beslenme ve hijyen konularında eğitim verildiğini belirtti.
 
Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitelerin önemli olduğunu belirten Canpolat, “Fiziksel aktivite kalbi güçlendirir, tansiyonu düşürür, zayıflamaya yardımcı olur, öz güveni arttırır, heyecan ve stresi azaltır, toplumun refahını ve çevrenin korunmasını da teşvik eder.
 
Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel aktivite dünya genelinde ölüm nedenleri sıralamasında 4. sırada yer almaktadır. Özellikle meme ve kolon kanserlerinde, diyabette, kalp hastalıklarında ve osteoporoz gibi hastalıkların nedenlerinden birisi olarak kabul edilir. Obezitenin artmasında da önemli bir faktördür.
 
Haftada 3-5 gün en az 30 dakikalık yürüyüşlerin yapılması sağlığın korunması ve geliştirilmesi için önemlidir. Bu tür aktivitelerin arttırılması sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü bir yaklaşım gerektirir” diye konuştu.
 
Etkinlikler kapsamında Obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak ve sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık yaratmak için bir yürüyüş düzenlendi.
 
Kaymakam Abdurrezzak Canpolat’ın da katıldığı yürüyüşe daire amirleri sivil toplum temsilciler ve Dernekpazarı halkı da katıldı.
 
Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24