Dernekpazarılılar İstanbul’daki gecede buluştu

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı (DKV) tarafından İstanbul’da düzenlenen gece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Dernekpazarı’nın yetiştirdiği değerlerin katılımıyla yapıldı.

Dernekpazarılılar İstanbul’daki gecede buluştu

Merkezi İstanbul da bulunan Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı (DKV) tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Dernekpazarı buluşması İstanbul Işıldak Kültür Sarayı’nda yapıldı.

 

Yapılan çalışmaları paylaşmak, burs verilen 250 öğrenciye daha geniş imkanlar sağlamak, Dernekpazarı’nın yetiştirdiği değerleri bir araya getirip hasret gidermek amacıyla düzenlenen geceye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sakarya Eski Milletvekili Süleyman Gündüz, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Dernekpazari Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Eski Belediye Başkanı Veliddin Küçük, Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı Vehmi Orakçı, Yakuplu Eski Belediye Başkanı Şanver Çolak, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yafes Bakırcı, Dernekpazarı Mahalle Muhtarları, Mert Holding ve Bizim Beylikdüdü Derneği Başkanı Halis Kahraman, Cum Der Başkanı Yaşar Çakır, İş Adamları, Dernekpazarlılar ve Dernekpazarı sevdalıları katıldı.

 

Kerim Uzun, Vildan Kul ve Hümeyra İlhan’ın sunuculuğunu yaptığı gecede Başkanı Mehmet Aşık ve Bakan Berat Albayrak’ın konuşmasının ardından Tahsin Terzi ve orkestrası eşliğinde sanatçılar Sedat Keskin ile Onay Şahin’in sunduğu hareketli türkülerle doyasıya horon oynandı. Özel Halk Oyunları ekibinin ve Gelin Kaynana skecinin gösterileri büyük beğeni kazandı. Farklı tarihlerde çekilen ilçe fotoğraflarının slayt gösterisi gurbette yaşayanların sıla hasretine katkıda bulundu.

 

İlçe için her alandaki çalışmalara katkısı olan, İlçenin basında tanıtımını sağlayan, Dernekpazarı Muhabirimiz Fahri Düzenli’ye vakıf tarafından hazırlanan plaket, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından verildi.

 

Vakfa gelir sağlamak için açık artırmaya çıkarılan ev ve serander maketi, 4.500, 00 TL’ye Necati Coşkun, İstanbul’da düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvası şampiyon takımın imzaları ile farklı değere ulaşan Forma, 7.500,00 TL’ye Fikri Kurt ve kondisyon bisikleti de 5.000,00 TL’ye Mevlüt Özkan tarafından satın alındı.

 

Tanesi 10,00 TL’den satılan 800 adet numaralı çikolatan yapılan çekilişle kazanan üç talihliye vakıf başkanı Dr. Mustafa Güveli, mini uçakla İstanbul turu hediye ederken geceye katılanlara Vakfın Gençlik Kolları tarafından hazırlanan 20x30 boyutunda kuşe kağıda basılan 96 sayfalık HABER DERNEKPAZARI dergisi takdim edildi.

 

Geceye iştirak edenlerden 1361’e Burs yazıp mesaj atılması istenirken karşılığı 10.00 TL’den atılan mesajların gelirinin de öğrenci burslarına yansıtılacağı belirtildi.

 

Program Derenekpazarılı İdris Keskin’in Kanal t televizyonundan canlı olarak yayınlanırken Vakıf Başkanı Mustafa Güveli yaptığı teşekkür konuşmasında organizasyona maddi ve manevi desteği olan ve geceye iştirak eden herkese teşekkür etti.

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24