Dernekpazarı Akköse’de 3 ev yandı

Dernekpazarı Akköse Mahallesi’nde meydana gelen yangında 3 ev tamamen yandı, 2 evde de büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Dernekpazarı Akköse’de 3 ev yandı

Dernekpazarı 5 gün  ara ile iki büyük yangın şoku yaşadı. Dernekpazarı Merkezde bulunan Abulvahap Şenocak’a ait 20 daireli apartmanda meydana gelen yangının külleri soğumadan bu kez Akköse Mahallesinde 5 ev yandı.

 

Gece 02 sularında Lavaboya gitmek üzere uyanan Harun Gencal, gördüğü  ışık üzere penceresini açtığında  oğlunun evini saran yangının hızla yayıldığını fark etti.

 

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangın kısa sürede etrafa yayıldı. Mahalle halkının çalışmaları ve İtfaiyenin de yetişmesiyle  kısa  zamanda çevredeki evler kontrol altına alındı.

 

Harun Gencal’ın oğulları  İsmail ve Yaşar Gencal’a ait üç  ev tamamen yanarken, Selahattin Gencal ve yanındaki evler de kısmen yandı.

 

Yangının  içinde  kimsenin olmadığı evden çıkmış olması yangının elektrik kontağı nedeniyle çıkmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

 

Evlerin elektrik tesisatlarının yeni olduğunu ifade eden Harun Gencal; “Her evin eşyalı maddi değeri  500 binin üzerindeydi. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır. Allah bu tür  afetlerden herkesi korusun” dedi.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24