Ak Partili aday adaylarının anket tepkisi

Dernekpazarı Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adayı olan 4 isim, ilçede yapılan anketlerde 8 adayla değil de 4 adayla ilgili soru sorulmasına isyan ederek istifa edeceklerini ifade ettiler.

Ak Partili aday adaylarının anket tepkisi

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti’den Dernekpazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Süleyman Balcı, Yaşar Falcı, Dursun Atalay ve Mevcut Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, kamuoyu  araştırmasında sorulan sorulara tepki gösterdiler.

 

Kamuoyu  yoklamasında  vatandaşlara 8 aday  adayı ile değil de 4  aday  adayı ile  ilgili  soru sorulmasına isyan eden  aday adayları, yaptıkları ortak açıklama ile yapılanın doğru olmadığını belirterek durumu  protesto  ettiklerini, basın bildirisinden sonra  adaylıklarını da  geri çekeceklerini ve istifa edebileceklerini beyan ettiler.

 

İşte 4 adayın imza koyduğu açıklama;

Adalet ve Kalkınma Partisinin İlçemizde yapmış olduğu Dernekpazarı Belediye Başkanlığı aday tespit çalışmalarında Ankara’da Hükümetin ve AK Partinin içinde akraba ve hısım ilişkisi bulunan belli kişilerin tepeden inme aday adayı çıkartarak AK Parti ile uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi olmayan ve bu güne kadar da AK partiye hiç oy vermemiş kişilerin parti genel merkezince yapılan kamuoyu yoklamalarında öne çıkarıldığına ve Sekiz aday adayı olmasına rağmen sadece 2 veya 3 ismi vatandaşa sorduklarına şahit olduk. 

 

Bizler Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşundan bu güne kadar her zaman ve her zeminde AK partiyi savunduk, AK partiye gönül verdik ve AK parti dışında da hiçbir partiye oy vermedik. Eğer adaletli ve demokratik bir kamuoyu araştırması yapılacaksa bütün aday adaylarının halka sorularak yapılması ve değerlendirilmesi gerekir. Maalesef bu yapılan kamuoyu araştırmasının Partimizin temel ilkesi olan ADALET ilkesine hiç yakışmamış olup tamamen haksız ve adaletsiz bir uygulama olduğu görüşündeyiz. Bu durum ilçe ve il teşkilatları ile parti genel merkezinin aday adaylarına eşit mesafede olmadıklarının, aday adaylarını sonucu belli olan bir yarışın içine soktuklarının bir göstergesidir. Bu durumdan aday adayı olan bizler kadar Dernekpazarlı AK Parti seçmeni de oldukça rahatsız olmuştur.

 

Dernekpazarı Halkını hiçe sayarak, birilerinin talimatı doğrultusunda gösterilecek adayla AK Partinin Dernekpazarı İlçesinde Belediye Başkanlığı seçimini kazanması mümkün değildir.

 

Aday tespiti konusunda sonucu belli olan bir yarışın içinde bulunmak istemediğimizi kamuoyu ile paylaşarak durumu Saygıdeğer Dernekpazarı Halkına ve Kamuoyuna duyuruyoruz. 18/12/2013

 

AK Parti Dernekpazarı Belediyesi Başkan Aday Adayları;

Süleyman Balcı, Yaşar Falcı, Dursun Atalay ve Cevdet Cemal Cansız

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24