Kumbuzoğlu TBMM Genel Sekreteri oldu

Devlet Personel Başkanı Çaykaralı hemşerimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM Genel Sekreterliğine atandı.

Kumbuzoğlu TBMM Genel Sekreteri oldu

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı ile hazırlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamuda görev yapan personellerin bir kısmı görevden alınırken bazı kritik noktalara da atamalar yapılıyor.

 

Devlet Personel Başkanı Çaykaralı Hemşerimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kritik bir göreve atandı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri yine bir Trabzonlu olan İrfan Neziroğlu görevinden alınırken yerine Kumbuzoğlu atandı. Neziroğlu’nun görevden alınma sebebi ise açıklanmadı.


MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Çaykara Karaçam’da doğdu.  İlkokulu Rize Güneysu ve Çaykara Karaçam’da okudu. Ortaokul ve lise tahsilini ise Trabzon'da  tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden  mezun oldu. 1993 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çalıştı.

1994 yılında T.C.Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1997 yılında Devlet Personel Uzmanı olarak atandı.  2005 yılında “Koordinasyon Dairesi Başkanı”, 2006 tarihinde ise “Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı” olarak atandı. 2004-2007 yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı Makamında  Devlet Personel Başkanlığı’ndan sorumlu “Bakan Danışmanı” olarak görev yaptı.

2007-2009 yılları arasında Adalet Bakan Danışmanlığı görevini yürüttü.  2009 yılında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Aynı yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda “Meclis Başkanı Başdanışmanı” olarak atandı. Yine 2009 yılında TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanarak yaklaşık 3 yıl bu görevi ifa etti. Bir müddet Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda “TBMM Genel Sekreter Vekili” olarak da görev yaptı.

2012 yılında Üçlü Kararname ile Devlet Personel Başkanı görevine atandı. Evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 8 yıl Önce

YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.YOLUN AÇIK OLSUN.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24