Anadolu Kaplanı Trabzonspor

Seri yazılarını yaptığım üç büyüklerin ekonomik gücünü anlatan yazılarımıza Trabzonspor’u ele alarak devam ediyoruz.Ee üç büyükleri işlemişken Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak Anadolu Kaplanı Trabzonsporu işlemeden seriyi bitiremezdik.

İşeleyeceğim konu içeriği Trabzonsporun ekonomik gücü ,çıkarmış olduğumuz iş adamları ve bürokratlar ele alınacaktır.Aslında her ne kadar bürokratlara,siyasetçilere girmek istemesemde siyasetin etkisi ülkemiz de yadsınamaz

O zaman kimden başlayalım?İlk isim saygınlığı tartışılmayacak olan bir isim

Mehmet Ali Yılmaz-Soner Yılmaz : Efsane Trabzonspor başkanlarından zatı muhterem ,Tek-Art Holdingin sahibi olan ,70’li ve 80’li yıllarda vergi rekortmeni olan,bakanlık,milletvekilliği yapmış eski başkanımız.Zigana markası altında turizm faaliyetleri bulunmaktadır.Medya sektöründe de faaller Radyo,TV ve gazete faaliyetleri vardır.Soner Yılmaz ise Mehmet Ali Yılmaz’ın oğlu.Bir kaç kez yönetim listelerinde aday olarak giren, TekArt grubunun veliahtı olan iş adamı.En son İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim listesinde adaydı kendisi.

Ali Ağaoğlu: En zengin Trabzonlu,Forbes listelerine göre;ülkenin büyük müteahhitlerden biri.

Suat Günsel: Yakın doğu üniversitesinin sahibi,Kıbrısın en zenginlerinden .

Nevzat Aydın: Türkiyede Girişimcilik denilince akla ilk gelen isimlerinden .İnternetin yaygın olmadığı bir dönemde Yemeksepetine öncelik etti.Ardından yüksek fiyata sattı.Hala şirketin CEO’su konumunda

Ertuğrul Doğan: Enerji sektöründe faal olan işadamı,Trabzon iş dünyasının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Trabzon Ticaret Borsası eski başkanı Şükrü Köleoğlu'nun da damadıdır.

Mesut Çağlar Bozoğlu: Çağ Yapı Ticaret A.Ş ve U.Ç.B Savunma Sanayii ve Ticaret A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Bozoğlu İnşaat Taahhüt ve Ticaret

Ltd. Şirketi'nde ise Yönetim Kurul Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.Ahmet Ağaoğlunun ilk başkanlık görev sürecinde yönetiminde yer almıştır.

İbrahim Hacıosmanoğlu:Eski başkanımız şu ara inşaat işleri yaptığı kamuoyuna yansımıştır.

Yaşar Aşçıoğlu: Büyük Oflu inşaatçılarındandır kendisi.Ekonomik durumu güçlü olan yöneticilerimizdendir.Hacıosmanoğlu yönetiminde yöneticilik yapmış daha sonra TFF yönetimine geçmiştir.

Ziya Yılmaz:Dap Yapının Başkanı son yıllarda yaptığı işlerle adından söz ettiren inşaatçı işadamı.Türkiyenin son yıllarda adından bahsettiği sayılı inşaatçılarındandır.

Nuri Albayrak:Eski Trabzonspor başkanlarından son yıllarda yaptığı atılımlarla adından söz ettirdi.İnşaat, hizmet, otomotiv, tekstil, turizm ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Albayrak Holding sahibi olan ailenin üyesidir kendisi.

Atay Aktuğ:Futbolculuk geçmişi olan Trabzon Belediye Başkanlığı yapmıştır.Trabzonspor son dönemlerindeki başarılı başkanları arasına girmiştir.

Şener Kardeşler(Sani Şener,Sadri Şener): Sadri Şener Trabzonsporun eski başkanı,kardeşi Sani Bey ise Tav CEO’su konumunda

Eray Kapıcıoğlu: Dünya Göz Hastanelerinin Sahibi

Yusuf Şimşek,İsmail Hakkı Altun,Ofton İnşaat: İnşaatçı isimlerimizden saygın projeleri bulunmaktadır

Önder Bülbüloğlu: BVS Bülbüloğlu Vinç’in sahibidir.Usta ve Ağaoğlu’nun yönetiminde yer almıştır.

Mehmet Yiğit Alp: Film ve dizi yapımcısı (NTC Medyanın Sahibi)

Gökhan Saral:Geskon İnşaat’ın sahibi ,Muharrem Usta’nın yönetiminde yer almıştır.

Kadem Çakıroğlu: Skoda’nın Bayiliğini yapmaktadır,Hacıosmanoğlu’nun son yönetim listesinde aday olmuştur.

Nevzat Kaya:Ünlü Yeniköy Motor’un sahibi olan galerici .

Gençağa Meriç:Maritza İnşaat’ başkanı,Emir Sarıgülle beraber inşaat işi yapmaktadır.

Celil Hekimoğlu: Trabzon’da faaliyet gösteren ve ihracatta Türkiye ilk 500’ü içinde olan Hekimoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Hekimoğlu, Trabzonspor’da Sadri Şener döneminde altyapı ve amatör branşlar sorumlusu olarak 2 yıl görev yaptı. Ardından BEKO Basketbol Ligi’ne yükselen Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün 3 yıl asbaşkanlığını üstlendi.

Mustafa Gültepe: İHKİB'de başkan yardımcılığı görevini yürüttü.Gültepe, Talu Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Resul Kalkan: Fransa da inşaat işleri yapan mütehahit .Bir dönem İbrahim

Hacıosmanoğlu listesine girmeyi kabul etmiştir.

Emre Aksoy:

AKS Grup İnşaatın yanı sıra;

AKS Yapı Market, Aksoylar Tavukçuluk,

Sandal Otel, Hur-ma Yemek Sanayi, Emma Lojistik,

Cancan Emlak ve Kebapçım Restoran‘ın da sahibidir.

2010 yılında Trabzon’da ki iş adamları ile bir araya gelerek Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği’ni kurdu ve halen TSGİAD‘ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.

İbrahim Cevahir:

Türkiyede bir döneme imzanı atan inşaatçı iş adamı.Libya ve Suudi Arabistanda projelere imza attı.Türkiyede ise İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Cevahir Alışveriş Merkezini kurmuştur.

Saffet Çebi: Makyol inşaatın sahibi iş adamı Türkiyenin sayılı zenginleri arasında olmakla beraber sayısız altyapı projesine imza atmıştır.

Türkiyede ki akla gelen beş -altı tane Trabzonlu Müteahhit arasında gösterilmektedir.

Ahmet Ağaoğlu:Şuan ki başkanımız son yıllarda ki en başarılı başkan ve yönetimi olarak gösterilmektedir.Kendisi Kaptan ve Pilot aynı zamanda Fanatik gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.Ayrıca Golf Federasyon başkanlığını uzun yıllardır layıkıyla yapmaktadır.

Sertaç Güven:

Akçabatlı iş adamı

İnşaat yüksek Mühendisi

Uluslararası şirketlerde uzun dönem üst düzey yöneticilik yaptı, viyana Paris Londra’da

Türkiye’ye döndüğünde Vodafone Türkiye’nin İnşaat & Emlak direktörlüğünü yaptı

Su anda inşaat, telekomünikasyon altyapı ve danışmanlık şirketlerinden oluşan Doğa HSE Group’un yönetim kurulu başkanı

Evli ve 2 çocuk babası

İyi derecede İngilizce ve Almanca konuşuyor

Dubaili bir grupla Trabzon’da inşaat yatırımı yapıyor

Yalçın Orhan: İnşaatçı Naci Orhan’ın oğlu inşaatçı iş adamı.Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde yönetimdedir.

Süleyman Varlıbaş: Varyap inşaatın patronu iş adamı Türkiyenini sayılı inşaat şirketleri arasında gösterilmektedir.

Erdoğan Bayraktar: Eski Ak Parti hükümetinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmıştır.

Berat Albayrak:Ekonomi Bakanı ,Cumhurbaşkanın en yakınlarından biri, Türkiyenin ikinci en etkin ismi.

Ekrem İmamoğlu:Beylikdüzü Belediye Başkanlığından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olan .Trabzonspor da yöneticilik yapmış olan isim.

Ali Osman Ulusoy: Trabzonsporun kurucuları arasında olan yolcu ve yük taşımacılığı işlerinde bir dönem devi Ulusoy ailesinin ferdi.

Faruk Nafiz Özak:

İki dönem bakanlık yapmış ve üç dönem milletvekili seçilmiş bir politikacı, eski futbolcu ve iş adamı. 2005-2009 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini 2009-2011 yılları arasında sürdürmüştür.

Murat Türköz: Tekstil ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı

Cemal Yeşilyurt: Samsun Sakıp Ağası olarak anılan sanayici Trabzon-Of kökenlidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin Aşıcı
Şerafettin Aşıcı - 2 yıl Önce

Selam aleyküm sayın yönetimi kurulu başkanımız tüm yetkilileri mize de tüm Türkiye'ye genelinde hayırsever işadamı larimizdan ünlü gönüllü olarak da yurtdışı yaşayan insanların da olur ünlü gönüllü olarak da bağış yapmak isteyen lere de duyrulur Euro da olur olmasa olur dolar olarak olur hiç fark etmez TL de olur maddi yardimlarinizi bekliyoruz inşAllah bana en kısa zamanda bana ulaşın saygılarımla arz ederim engelli yim çalışamıyorum evimiz yok tür geçim kaynakları m vardır biraz da olsun kendi kendi borcum var dir ödemem gerekiyor bankalar a da borcum var dir ödemem gerekiyor sizlerin yardımıyla aracıyla geçerken de çok memnun olurum vatsap dan görüntü kalitesi ile konuşalım görüşelim dedim canlı yayın konuğu olarak da 05466992720 bu numara dan ulaşabilirsiniz bilgileri nize de sunarız engelli yim çalışamıyorum evimiz yok tür kaza geçirdi m çalışamıyorum

banner81

banner22

banner21

banner24