Eski vekil Halil Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

OF

22. Dönem Milletvekili Oflu hemşerimiz Halil Akyüz (81) Of’ta düzenlenen cenaze töreninin ardından Yukarı ışlacık Mahallesi’nde toprağa verildi.

Of’un Yukarı Kışlacık Mahallesi sakinlerinden merhum Yakup oğlu 22. Dönem TBMM Milletvekili Halil Akyüz ( 81) Antalya’da ikamet ettiği evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

 

Halil Akyüz’ün cenazesi memleketi Of’a getirilerek Çarşıbaşı Büyük Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Kışlacık Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi.

 

Halil Akyüz’ün cenaze namazına ailesi, dostları, sevenleri ve çok sayıda yeni ve eski siyasetçiden oluşan kalabalık cemaat katıldı.

 

Halil Akyüz Kimdir?

Halil Akyüz 1938 yılında Of’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Of’ta bitirdi. Lise eğitimini Trabzon Lisesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Öğrenciliği sırasında CHP Bakırköy Gençlik Kolu Başkanlığı görevini yerine getirildi.

1960 yılında Zeytinburnu CHP Gençlik Kolunun ilk kuruluşunu gerçekleştirdi.1962 yılında İsviçre’ye yerleşti. 1962-1965 yılları arasında Bern Büyükelçiliği’nde henüz 24 yaşında iken başladığı Çalışma Ateşeliği görevini sürdürdü.

12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra, siyasi partilerin faaliyetleri yeniden başladığında siyasi yaşama geri döndü.

1983 yılında SODEP (Sosyal Demokrasi Partisi)’nin merkez kurucusu oldu. İhtilal konseyi tarafından veto edildi. Vetolar kalktıktan sonra tekrar SODEP’in Merkez Karar Yönetim Kurulunda görev aldı. SODEP ve Halkçı Parti’nin birleşmesinden ortaya çıkan SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti)’nin genel sekreter yardımcılığı görevini yürüttü.

1990 Eylül’üne kadar Parti Meclisi ve MKYK üyesi olarak görev yaptı. Bir süre ekonomik nedenlerden ötürü, çalışmak için Ankara’dan ayrıldı.

1999 yılında tekrar Ankara’ya döndü ve 2001 yılında yapılan kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi.
TBMM 22. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görevini yerine getirmiş ardından emekli olmuştur.

Evli ve iki çocuk babası olan Halil Akyüz Almanca bilmekteydi.

 

Yorumlar (1)

DURSUN SULUKAN 5 Yıl Önce

ALLAH RAHMET ETSİN VE GERİDE KALAN TÜM AİLE FERTLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.