15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASI...

15 Temmuz darbe kalkışmasının üzerinden tam iki yıl geçti?  Ülkemizde Fetullahcı yapı olarak bilinen cemaat yani Fetö terör örgütü önce devlet içerisinde yapılanarak paralel bir yapı inşaa etmişti. Bu ikili iktidarda ta ki Eylül 2008 yılında ki Oslo sürecine kadar devam eden bir beraberlik yani ortaklık  sürdürmüşlerdi. Demokratik açılım olarak bilinen Kürt meselesi Fetullahçı yapıyı kabul etmedi ve artık uyumlu olan bu büyü bozulmuştu. Fakat Oslo'dan sonra ortaklık tamamen bozuldu ayrılık kaçınılmaz oldu. Fetö terör örgütü için sonun başlangıcı 17/ 24  Aralık 2013 olayları gündeme bomba gibi düşmüştü?

     Bu kırılmadan sonra sonra Fetö terör örgütü ve siyasi iktidarın düşmanları, Uluslararası İstihbarat örgütleri ile birlikte planladıkları 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması yüce Türk milletinin sağduyusu sayesinde bertaraf edilerek atlatıldı. Eli kanlı terör örgütünün Türk silahlı kuvvetlerinin içerisine sızması sonucu meydana gelen darbe kalkışmasında 248 vatandaşımız şehit edildi, 2196 vatandaşımız da yaralandığı hazin bir tablo ile karşı karşıya kalındı. İleri demokrasiler de bir örneği olmayan bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejimine karşı bir imha planı olarak da algılandı. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı darbe planlamak iktidarı ve siyasi rejimi ortadan kaldırmak eylemi gerçekleştirilmeye çalışıldı?

      Darbeler ülkesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kez 27 Mayıs 1960 yılında demokrasiyi kesintiye uğratarak başlamış olduğu darbe serüvenini 12 Mart 1971'de muhtıra 12 Eylül 1980 yılında da askeri darbe ile yönetime el konulması sonucu  TBMM fesih edilerek cunta rejimi iktidar olmuştu. Ara rejim modeli ile yönetilen ülkemiz  7 Kasım 1982 Anayasası Referandumunda % 91 oy oranı ile kabul edilerek o dönemin Devlet Başkanı olan darbeci Kenan Evren'i 7. Cumhurbaşkanı seçerek demokrasiye geçiş için kolları sıvadı. 6 Kasım 1983 yılında askeri vesayetin kontrölünde yapılan seçimle kısmen de olsa demokrasiye tekrar geçiş yaparak sivilleşmenin adımlarını attı.

    15 Temmuz  gecesinin ilk saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerin içerisinde ki Fetullahçı terör örgütünün mensupları daha alt seviyede ki Generallar ve Amiraller de içerisinde bulunduğu askeri personelin darbe girimi ile karşı karşıya kaldı. Bu ihanet girişimine karşı başta Genelkurmay olmak üzere Kuvvet ve Ordu komutanları iştirak etmediğinden emir komuta zinciri içerisinde olmayan bir darbe kalkışması olarak tarihe geçti. Bu kalkışma da Genelkurmay başkanı ve Kuvvet komutanları derdest edildiler. TRT binası basılarak yutta sulh konseyinin darbe açıklaması okutuldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti  tam bir kaosa sürükleniyordu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kin ve nefret besleyenler intikam almak için hep birlikte bu darbe kalkışmasına başvurdular.
  
     Fetö terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ki hain subayları varken PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadelede başarı şansı olmadığını hep birlikte görmüştük. İstihbarat zaafından tutun da PKK karşı yürütülen operasyonlarda verdiğimiz şehit bilançosunda hep bu yapının parmağı olduğunu düşünüyoruz. İhanet girişimi Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde ki Fetöcü hain askerlerin darbe kalkışmasında Türk halkının sokağa dökülmesi ve yine Türk Silahlı Kuvvetleri  içerisinde ki çoğunluğun destek vermemesi üzerine başarısızlıkla sonuçlandı. Millet devleti yeniden sokaktan topladı ve paralel dediğimiz örgüt Fetöcü subaylar ve satılmış askerler darbe kalkışmasını gerçekleştiremedi. Hilal ile Haçın savaşında tarihe yeniden damga vuran necip Türk milleti ; Tüm dünya'ya ve gelecek olan nesillere doğru mesajları vererek yeni bir destan daha yazdı?

    
      Milletimiz kaderini yine kendisi yazdı, acelece darbe kalkışması yapan Fetö terör örgütünün darbeci komitacıları belkide böyle büyük bir direniş beklemiyorlardı. Türk milletine özgü bu direniş ve karşı koyma demokrasi şehitlerimizin ve gazilerimizin iradesinin bir tezarüdür. Millet topyekün darbeye karşı durmak için ölümü göze aldı.Türk milleti geçmiş arkaik dönem başta olmak üzere 15 Temmuz darbe kalkışmacılarına karşı kendi karakterini ortaya koyarak savaşcı ruhunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Bu durum ülkemizi tehdit eden iç ve dış unsurlara, huzurumuzu bozmak isteyen hain çetelere ve terör örgütlerine karşı ; çoluk - çocuk, yaşlı - genç sokaklara dökülen direniş gösteren Türk milletinin zaferinin de destanıdır. Demokrasi gibi bir rejimi asla hain darbecilere bırakmaya ve uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olan milletin bağımsızlığına ve özgürlüklerine göz diken ; demokrasiyi kesintiye uğratmak için Pensivlanyada ki karargahın da darbe planları kuranlara karşı verilen bu şerefli mücadele de Çanakkale de yedi düvele karşı verilen ruh vardır, Sakarya ve Dumlupınar da ki mücadele azmi vardır.

          Kurtuluşunu gerçekleştiren ve yeni bir Cumhuriyet kuran  aziz milletimizin bu müdafada ki al kırmızı kanı vardır, yüz binlerce şehidimizin aziz canı vardır. Sakat, kör ve sağır kalan gazilerimizin çilekeş hayatları vardır? Darbe kalkışmasına karşı İstanbul da Boğaziçi köprüsünde, Atatürk Havalimanın da, Mecidiyeköy meydanın da ve Kandilli de Kadıköy Acıbadem de ve Ankara da TBMM vardır, Özel kuvvetlerin bombalanmasında kahraman Ömer Halis Demir vardır. Demokrasi için el ele tutuşan milletimizin ölümlerden korkmayan adlarını altın harflerle tarihe yazdırdığı  şerefli mazileri vardır. Bir kez daha tarihe tanık olduk ki Atalarımızın şehit kanlarıyla suladıkları bu Vatan topraklarının bekçilerinden bir çakıl taşını dahi alamayacak olmalarını gördü. Dost düşman bütün dünya Türk milletinin gücüne ve birlikteliğine bir kez daha şahit oldu. Dostumuz ve müttefikimiz aynı zaman da stratejik ortağımız ABD bu darbe planına batılı AB ülkeleriyle birlikte destek verdi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaosa sürüklenmesine vesile olmak için her şeyi yaptı?

      Yüce Türk milletine karşı kirli emellerini hayata geçirmek için 15 Temmuz darbe kalkışmasına destek verenlere karşı aziz Türk milleti demokrasiyi kesintiye uğratacak olanlara, alçak zalim darbecilere vize vermediler. Aramızda nifak tohumları ekenler, dindar görünerek misyoner faaliyetler de bulunanlar ; paralel yapılar kurarak iktidar olmak isteyenler bir kez daha hüsrana uğradı mağlup oldu. Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu  tüm dünya herkes gördü? Dünyada ki hem Türk nüfusunun hem de İslam ümmetinin umudu olan Türkiye Türkleri Oğuz Kağan'ın torunları kendisine  tarihin yüklediği (Oğuz) töresinde var olan devletçi geleneğine sahip çıktı, darbe kalkışmasını savuşturdu, bertaraf etti?  Böylece bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatında ki temizliğin de önü açıldı. Kamudan kurunun yanında yaşı da yakarak ihraçlar yapıldı. Fetö terör örgütünün destekçilerine acımadan adaletin topuzunu da kaçırmadan yapılacak olan bu uygulamalara Türk milleti destek verecektir.

Adalet mülkün temeli Türk milleti de devletimizin gerçek sahibidir.

Ali  KARACA
15 Temmuz 2018
İSTANBUL
YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24