Orkestra şefi iyi olursa…

 Eğitimci değiliz ama yaşı kırka merdiven dayamış birisi olarak 3.üniversite ile eğitimimize devam ediyoruz.

 

İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören dört ocuk babası olarak eğitimin sürekli içerisindeyiz.

 

Okul Aile Birliği Başkanlığı ve Okul Aile Birliği Üyeliklerimizle, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü çalışanı olarak eğitimi iliklerine kadar yaşamakta olan birisi oluğumuza inanıyorum.

 

Bir öğretmenin yaşadığı zorlukları, çektiği sıkıntıları bilemeyebiliriz ama eğitimin bir süreç olduğunu, eğitim alt yapısıyla, okuluyla, öğretmeniyle, idarecisiyle, müdürüyle, aile birliği ile, velisiyle, ilçe milli eğitimiyle, belediye başkanıyla, kaymakamıyla, hatta ve hatta basınıyla bir bütün olduğunu biliyorum.

 

İdealist olmayan insanların hayatta ve işlerinde başarılı olması beklenemez. Yaptığımız işte farklılığımız olacak ki, yaptığımız işe özveri katacağız ki o işte başarılı olalım. Yoksa sıradan öğretmen, sıradan öğrenci, sıradan, belediye çalışanı veya sıradan doktor olmuşsunuz bir anlamı yok.

 

Of Havadis’i kurarken eğitim olmazsa olmazımız dedik ve 9 yıllık yayın hayatımız boyunca eğitime hep öncelik verdik. Eğitimci yazarlarımız oldu. Eğitim haberlerimiz, her sayımızda en güzel yerlerde yerini aldı.

 

Bu hafta da manşet haberimiz bir eğitim haberi. Hem de sıradan bir eğitim haberi değil. Eğitimdeki bir başarı haberi.

 

Of’ta ilk, orta ve lisede yaklaşık 7 bin 350 öğrenci eğitim görüyor. Of Teknoloji Fakültemizde de yaklaşık 550 öğrenci var. Kur’an Kurslarımızda da yaklaşık bin civarında öğrenci eğitim görüyor. Yani Of’ta yaklaşık 9 bin öğrencimiz eğitim görüyor.

 

İlk ve Ortaokul bazında yeterli düzeyde okullarımız mevcutken Lise düzeyinde bir Fen Lisemiz bile henüz yok.

 

Buna rağmen Mart ayında yapılan YGS’de Of’umuz Trabzon 3.sü oldu. Elbette her zaman birincilik olmalı hedefimiz ama bu bir anda olabilecek bir iş değil. Yukarıda da bahsettim bu iş bir süreç istiyor.

 

Of, bu süreci iyi değerlendiriyor. İnşallah değerlendirmeye de devam edecek. Kademeli bir şekilde, planlı programlı bir çalışma ile, hele de Fen Lisesi’nin de Of’a kazandırılmasıyla Of, kısa sürede Trabzon’un birincisi olabilir.

 

Bu başarıda hiç şüphesiz en büyük pay çocuklarımızındır, ailelerinindir, öğretmenlerinindir. Ama bu işin en önemli ayaklarından biri de motivasyondur. Çocukları iyi motive etmek, onları gereksiz streslerden uzak tutmak, onları sürekli zinde tutmak, başarıya giden önemli ayaklardan biridir.

 

Bir işin başında o işe gönlünü, zamanını, bilgisini, becerisini, alt yapısını, yeri geldiğinde maddi olarak da katkılarını sunabilecek kişiler olmalıdır.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Okul Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü ve Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık 8-9 yıl hizmet veren bir insanın İlçe Milli Eğitim Müdürü olması Of’un en büyük avantajıdır.

 

İdris Kabahasanoğlu hocamın iş disiplini, becerisi, alt yapısı, motivasyonu, idareciler ve öğretmenlerle olan diyalogları ve yaklaşık 10 yıldır bu işin içinde olması, kendisini bu başarıdaki en büyük pay sahiplerinden biri yapmıştır.

 

Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu’nun eğitim sevdalılığını biliyoruz. Kaymakamımız Eren Arslan’ın bizim gibi 3. üniversite ile eğitimine hala devam ettiğini biliyoruz. Onların da destekleriyle bu başarı seviyesinin daha da yükseleceğine inancımız tamdır.

 

Bu noktada bir uyarı yapmanın da faydalı olacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın sadece daha fazla soru çözmesi, daha fazla net yapması, daha fazla puan alması bizlerin tek kriteri olmamalıdır.

 

Çocuklarımızın milli ve manevi değerler bakımından olsun, ahlaki değerler bakımından olsun, insani değerler bakımından olsun, toplumuza ışık tutan, yön veren, değerlerine sahip çıkan birer kişilik olarak yetişmesi, en az puanı kadar önemlidir. Hatta bence puanından da daha önemlidir. Burada da en önemli görev ailelerimize, öğretmenlerimize ve din görevlerimize düşmektedir.

 

Bu başarıda emeği olan, en alt birimden en üst birime kadar her kademede görev alan herkesi kutluyorum. Ama her zaman orkestra şefinin veya teknik direktörün başarısının çok ama çok önemli olduğu gerçeğini de bilmemiz gerektiğine inanıyorum…

YORUM EKLE
YORUMLAR
necmi Yaprak
necmi Yaprak - 8 yıl Önce

Süper bir yazı.Tebrik ederim hepinizi.

banner81

banner22

banner21

banner24